logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 

Mediteranski plesni centar (MPC) mjesto je koncipiranja i provedbe idejnih zamisli, umjetničkih projekata te raznolikih edukativnih programa.

MPC utemeljen je na mjestu bivšeg kulturnog doma Svetvinčenat te je zamišljen kao vrsta partnerstva između lokalne uprave (Općina Svetvinčenat) koja osigurava infrastrukturu, i neprofitnog društvenog segmenta; umjetničke organizacije ZPA koja osigurava programski sadržaj.
MPC kao osnovne pojmove kroz koje obuhvaća svoje djelovanje koristi Edukaciju, Prezentaciju, Kreaciju. Ovi pojmovi također su nazivi modula kroz koje MPC kreira svoje programe; organizaciju rezidencijalnih boravaka umjetnika te razvojnu podršku projekata, produkciju projekata u suradnji s međunarodnim partnerima, umjetničkim organizacijama i sličnim rezidencijalnim centrima, edukativne radionice za različite dobne skupine, amatere i profesionalce.

Vizija Mediteranskog plesnog centra u budućnosti je izrastanje u jedinstveni regionalni istraživački plesni centar s međunarodnim značajem, koji će utjecati i doprinijeti novim znanjima i vještinama u plesnoj umjetnosti te sudjelovati u kreiranju i redefiniranju hrvatske plesne prakse.
Mediteranski plesni centar svojim će akcijama i raznovrsnim programskim sadržajem težiti očuvanju i promociji plesne umjetnosti i kulture, a time poticati međukulturalni dijalog i suradnju u duhu otvorenosti i nekomercijalne kulturne razmjene.

Više informacija uskoro ćete moći pronaći na www.m-dance-center.com (stranica trenutno u rekonstrukciji)

Rad i program Mediteranskog plesnog centra u 2020. godini ostvaruje se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture RH te Istarske županije.

U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio