logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
I AM ALEX
19.07.2024.

I AM ALEX

Petak, 19.7., 23.00 / MPC


I AM ALEX

Dorian Mallia, Moveo Dance Company, MT

26


Koncept i koreografija: Dorian Mallia

Izvođači: Gabriele Farinacci, Charlotte Carpetier, Cindelle Bouard

Dramaturginja: Diane Portelli

Glazba: Albert Garzia

Kostimograf: Dorian Mallia

Izrada kostima: Doris Mallia


Alex, imenica: sleng izraz za vjerovanje da si glavni lik u svačijoj priči. Primjer: “Pravi si Alex ako misliš da su Jessica i Bryan prekinuli zbog tebe!”

Jesam li ja Alex?

Ne, ni govora, nisam.

To nije istina.

Ili je?

Nismo li svi pomalo?


I am Alex istražuje koncept ega i usredotočenosti na sebe u svijetu kojim dominira ja. Troje likova svi su "Alexi", ali djelo se fokusira na jednog. Svjedočimo poricanju, frustraciji i njegovoj konačnoj spoznaji da smo svi mi Alex, netko više, netko manje.


Osnovana 2008. godine od strane umjetničkog direktora Doriana Mallie, hvaljena plesna kompanija Moveo Dance kontinuirano izvodi svoje predstave na lokalnoj i međunarodnoj sceni. Među njezinim zapaženim originalnim produkcijama su Frida, Carmen i The Other Door - What’s Wrong, koje su krasile pozornice raznih lokalnih kazališta. Umjetnička filozofija kompanije fokusirana je na inovaciju i istraživanje teško dokučivih koncepata. Kamen temeljac njihova rada stalno je proučavanje ljudskog tijela u pokretu, što osigurava dinamičnost i neprestano razvijanje njihovih umjetničkih kreacija. Kao dokaz njihove predanosti i doprinosa umjetnosti, Moveo Dance Company je 2022. godine dobila potporu ICO, koju dodjeljuje Vijeće za umjetnost Malte, i postala jedan od njegovih cijenjenih kreativnih partnera.


« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio