logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
AMAE
21.07.2024.

AMAE

Nedjelja, 21.7., 23.30 / Trg


AMAE

Borna Babić & Eliana Stragapede, IT/HR/BE

30’


Koncept i koreografija: Eliana Stragapede & Borna Babić

Izvođači: Eliana Stragapede & Borna Babić

Glazba: Nenad Kovačić, Nicholas Britell

Glas: Teresa Campos

Montaža zvuka: Giuseppe Santoro

Dramaturgija: Margherita Scalise

Kostimografija: Nina Lopez-Le Galliard

Oblikovanje svjetla: Benjamin Verbrugge


AMAE postavlja pitanja i istražuje potrebu za međusobnom ovisnošću u ljudskim odnosima. Želju da budemo pasivno voljeni, zahtijevanje popustljivosti od druge osobe. Želju za potpunom okruženošću i stopljenošću s drugom, pokušaj zanemarivanja vanjske, objektivne stvarnosti i izbjegavanja suočavanja s njom. Iz određene perspektive, život u skladu s drugima i mogućnost oslanjanja na njih mogli bi se smatrati vrlo srdačnim i ljudskim ponašanjem. S druge bi se strane moglo činiti da potiče popustljivost prema sebi, ovisnost i kontrolu. Koliko nas daleko ta potreba može odvesti, da se naša ljubav pretvori u nanošenje boli, naša briga u opsjednutost, a naša podrška u kontrolu?


AMAE su stvorili plesači, koreografi i pedagozi Eliana Stragapede i Borna Babić. Na Međunarodnom natjecanju za koreografiju u Kopenhagenu 2022. godine, Nederlands Dans Theater i Holstebro Dansekompagni dodijelili su toj predstavi prvo u kategoriji koreografije i produkcije; na međunarodnom koreografskom natjecanju u Rotterdamu 2023. godine osvojila je Partner Awards, nagradu koju daju Codarts i Dansateliers.



« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio