logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
VAV
19.07.2024.

VAV

Petak, 19.7., 21.30 / Kaštel Grimani


VAV

Cia. Daniel Abreu, ES

60’


Koncept i koreografija: Daniel Abreu

Asistent redatelja: Mauricio Pérez

Voditelj probe: Mauricio Pérez Mar Rodríguez

Izvođači: Emiliana Battista, Marino Carmen Fumero, Dácil González, Alba González , Laura López

Glazba: Collage

Oblikovanje svjetlan: Alfredo Diez, Daniel Abreu

Fotografija: marcosGpunto

Voditelj: Elena Santonja Garriga

Koprodukcija: Teatros del Canal & Daniel Abreu

U suradnji s: Centro Coreográfico María Pagés & Centro Coreográfico Canal


VAV je šesto slovo hebrejske abecede i simbolizira ono što spaja stvari ili ih drži zajedno, bila to kuka, veza ili spoj između zemlje i neba, ili čovjeka i duha. Njegova definicija povezana je s odnosima općenito, uključujući ljubavne odnose. Ova predstava, namijenjena za pet izvođača, predstavlja dihotomiju potrebnu za postojanje. Suprotstavlja ples i riječi, igra se varkama svjetla i zvuka. Ovo plesno djelo filozofski je pogled na spajanje kroz ljubav i veze između ljudi.


Daniel Abreu je plesač i koreograf, rodom s otoka Tenerife, na kojem je započeo istraživati i proučavati tjelesni pokret i scenski izraz. Tijekom svog umjetničkog obrazovanja stekao je i diplomu iz psihologije, što se očituje u promišljenoj poetičnoj simbolici njegovih koreografija. Njegove predstave izvedene su u mnogim zemljama, gdje su naišle na odobravanje kritičara i publike i osvojile brojne nagrade. Zbog toga je Cia. Daniel Abreu već godinama jedna od najpoznatijih kompanija na plesnoj sceni. Osnovana 2004. godine, smatra se jednom od najuglednijih španjolskih kompanija. Sastoji se od plesača posvećenih tjelesnom vokabularu i tjelesnoj komunikaciji. Dosad je premijerno izvela više od pedeset naslova. Njezina popularnost kod publike i plesnih profesionalaca rezultirala je daljnjom podrškom niza institucija, kao što su Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta, Institut Cervantes i Grad Madrid.


UPOZORENJE: Ova izvedba koristi bljeskajuće svjetlosne efekte.



« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio