logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Sympósion
23.07.2023.

Sympósion

Koncept, koreografija, izvedba: Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini
Oblikovanje svjetla: Stefano Mazzanti
Oblikovanje zvuka: Maurizio Cecatto
Fotografija: Emanuele Chirivino & Neven Petrović
Video: Francisco Santacruz & Brendan Canarie
Produkcija: Compagnia Bellanda (Giovanni Leonarduzzi & Lia Claudia Latini)
Uz potporu: Pan Adria network, ARTEFICI Residenze Ceative

Od Platona do današnjega dana postoji stalna napetost u potrazi za cjelovitim, jedinstvenim tijelom. Od “hermafrodita” o kojima govori Aristofan, nadnaravnih stvorenja po snazi i obliku, do podijeljenog tijela kakvo mi danas imamo, uvijek je postojao pokušaj ponovnog sjedinjenja, želja za cjelovitošću, odnos koji nikad nije posve “zadovoljen”, jer danas je nemoguće vratiti se na “jedno tijelo”. Vječna želja za ponovnim sjedinjenjem, želja koja pokreće tijela. Dva tijela zajedno stvaraju jedno veće tijelo. Od Platona do analize današnjeg društva i dinamike odnosa koji u njemu postoje: poteškoće ostvarivanja i očuvanja odnosa u paru u društvu koje promiče sve jači individualizam i sve manje prihvaćanje “kompromisa”. Tu se rađaju naši likovi u pokretu, tu dva tijela zajedno stvaraju jedno veće tijelo.

Cia. Bellanda nastala je 2012. godine iz želje Giovannija Leonarduzzija, poznatog kao Gava, za osobnim razvojem u breakdance plesu kroz posvećeno traženje jezika pokreta i plesa koji spaja urbane korijene i koreografsko pismo suvremenog plesa. Godine 2017. Giovanni Leonarduzzi i Claudia Latini odlučili su udružiti snage u prvoj plesnoj kompaniji s urbanom (breakdance) matricom, te osnovali plesnu organizaciju priznatu od talijanskog Ministarstva kulture.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio