logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Sous-Sol
21.07.2023.

Sous-Sol

Koncept i koreografija: Arnaud Deprez
Izvođači: Nassim Baddag, Alicia Anaïs Fuentes Sifuentes, Lilian Damango, Goran Macauley, Joshua Niany
Glazba: Mathieu Bonnafous
Fotografija: Ammonite production
Produkcija: Cia Allongé

Predstava Sous-sol francuske plesne kompanije Allongé odvest će publiku na rudarsku ekspediciju u svemiru. Arnaud Deprez kreirao je break-dance balet za petoro plesača koji iskapaju rudu na nekom planetu izvan Sunčeva sustava. Podižući break-dance pokrete na novu razinu, klize pozornicom, kopaju i buše tunele u potrazi za jedinstvenim rudama i draguljima. Kopajući kroz slojeve planetarne kore, ulaze sve dublje ispod tla – “sous sol” – dok se i sami ne počnu pretvarati u ono što traže.

Arnaud Deprez - Bboy Fenix (Joyeux Loufock) bavi se tradicionalnim break-danceom od svoje dvanaeste godine i sudjelovao je na najvažnijim svjetskim break-dance natjecanjima “jedan na jedan”. 2015. godine počeo je plesati i koreografirati s plesnom kompanijom Mouvmatik, a 2017. kreirao je svoj prvi solo Process, koji prenosi njegovu urođenu potrebu da izrazi osjećaj izmještenosti i želju za oslobođenjem kroz ples. Nakon rada s kompanijom Käfig, nastavlja usavršavati svoje hip-hop i break-dance koreografske tehnike, unoseći svoju odlučnost, iskustvo i umjetničku poduzetnost u svoju plesnu kompaniju, Compagnie Allongé.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio