logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Jovana Zelenović. radionica: Tijela u susretu
22.07.2023.

Jovana Zelenović. radionica: Tijela u susretu

Fokus radionice je rad na osvještavanju vlastitog tijela i njegove težine u odnosu na ostala tijela u prostoru. Kroz dinamički niz sekvenci baviti ćemo se različitim mehanizmima kretanja stavljajući posebnu pažnju na silu gravitacije kako bismo podrobnije razumijeli u kojoj nam mjeri ona pomaže i služi prilikom susreta sa drugim tijelom. Svjesnim usmjeravanjem, obustavljanjem i vođenjem pokreta istražiti ćemo na koji način što preciznije iskoristiti svoju energiju i snagu.
Drugi dio radionice posvetit ćemo partneringu, istražujući dublje samu tehniku i principe rada sa drugim tijelom.
Radionica će kombinirati elemente improvizacije i unaprijed definiranih fraza kako bismo postigli što bolje razumijevanje naučenih elemenata i inkorporacija istih u vlastiti plesni vokabular.


Jovana Zelenović rođena je u Beogradu 1996. godine. U djetinjstvu započinje svoje glazbeno obrazovanje, te otkriva interes za sport i ples. 2011. godine upisuje Baletnu školu "Lujo Davičo", smjer suvremeni ples. Tijekom školovanja postala je članica BITEF DANCE kompanije, a kao stipendistica 2015. godine započinje studij na SEAD akademiji u Salzburgu, gdje je imala priliku učiti i raditi s brojnim renomiranim plesnim umjetnicima. Nakon završene akademije 2019. postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla (ZPA), gdje nastupa u predstavama 'Gore' Ferenca Fehera, 'Oko s površine' Aleksandre Mišić, 'Revel Revel' Roser Lopez Espinose i 'Okvir' Borne Babića. Godine 2022. nastavlja karijeru kao samostalna plesna umjetnica u Hrvatskoj i inozemstvu te surađuje s njemačkom koreografkinjom Ceren Oran u predstavama "Who is Frau Troffea", "Shon Anders" i "Stories in blue", koje aktivno izvodi diljem Europe. Godine 2022. dobila je strukovnu nagradu (UPPU PULS-a i UPUH-a) za ‘Najperspektivniju mladu umjetnicu’ u Hrvatskoj. Iste te godine radila je na solo izvedbi u predstavi ‘Vulnera’ autorice Mie Zalukar, kao i predstavi ‘Salto Animato’ u koreografiji Nastje Štefanić i Filipe Bavčević, te na samostalnom autorskom radu ‘Igralište 22’. U 2023. godini radi na projektu s Anom Kreitmeyer pod nazivom ‘Vježbe za nadolazeće' te autorskom projektu ‘Migracija zraka’.


PRIJAVA I INFORMACIJE:

Trajanje radionice: 10 - 13h
Cijena radionice: 50€

Kako se prijaviti:
putem e-maila na adresu: petra@svetvincenatfestival.com;
-naslov e-maila "Radionica Tijela u susretu"
-pošaljite sljedeće podatke: IME i PREZIME, ADRESA, OIB, BROJ MOBITELA te KRATKI OPIS DOSADAŠNJEG ISKUSTVA.

Nakon obavljene prijave uplatite iznos na račun:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36, 10000 Zagreb
OIB: 22494487542
IBAN: HR2223600001101428087
Svrha plaćanja: Ime i prezime polaznika_Radionica 24. Festival

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio