logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Aerowavesovih 25, dokumentarni film
23.07.2022.

Aerowavesovih 25, dokumentarni film

Režija: Enya Belak
Montaža: María Alonso Araujo
Snimatelji: Ioanna Tsoucala, Nicola Galbusera, Blaž Ocvirk, Igor Crnković
Oblikovatelj zvuka: Sebastian Dressel
Produkcija: Springback Production & Aerowaves
Ko-financirano sredstvima Europske Unije

Što je Aerowaves mreža, zbog čega i kako je postala važna za umjetnost suvremenog plesa u Europi, te tko i kako selektira najboljih 20 predstava svake godine, pitanja su o kojima će na predstavljanju dokumentarnog filma govoriti Edvin Liverić, predstavnik Hrvatske u mreži i ravnatelj HKD Sušak, Anera Stopfer, voditeljica Deska Kreativne Europe - Kultura te sama autorica, redateljica Enya Belak.

U dokumentarnom filmu Aerowavesovih 25 redateljica Enya Belak ulazi u povijest, sadašnjost i budućnost jedne od najvećih mreža plesnih umjetnika u Europi. Aerowaves se ponosi svojom jedinstvenom ulogom poveznice između koreografa, izbornika plesnih programa i zaljubljenika u ples diljem Europe. Kroz ovaj dokumentarac upoznajemo se i s osnivačima Aerowavesa i aktivnostima koje je ta mreža osmislila kako bi povezala zaljubljenike u ples diljem svijeta.

Enya Belak je filmska redateljica, koreografkinja i umjetnica. Njezin rad zalazi u različite, međusobno isprepletene umjetničke prakse i discipline. Njezino istraživanje usredotočeno na tijelo i odražava njezina izvorišta u suvremenom plesu i koreografiji. Diplomiravši filmsku režiju na londonskom Sveučilištu Godsmiths, Enya je surađivala na mnogim filmskim i plesnim projektima. Posljednjih godina surađuje s Aerowavesom, za koji je osmislila medijsku i digitalnu platformu pod nazivom Springback Production, i njezin novi ogranak Springback Ringside za snimanje plesnih izvedbi u tehnici virtualne stvarnosti.

Aerowaves je središte za otkrivanje novih plesnih talenata. On identificira perspektivne radove i nova koreografska imena te ih promovira u suradnji sa svojim partnerima u 33 države. Mreža Aerowavesovih partnera omogućava mladim i perspektivnim umjetnicima da predstave potpuno nove plesne radove potpuno novim publikama.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio