logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Zagrljaji - OTKAZANO
24.07.2022.

Zagrljaji - OTKAZANO

PREDSTAVA JE OTKAZANA ZBOG BOLESTI GLUMCA.

Autorica: Ksenija Zec
Koautori i izvođači: Petra Hrašćanec, Ema Crnić, Livio Badurina, Krešimir Mikić
Dramaturgija: Saša Božić
Kostimi: Ana Fucijaš
Scena: Igor Ruf
Glazba: Nenad i Alen Sinkauz
Svjetlo: Bojan Gagić
Fotografija: Nina Đurđević
Producenti za UO 21:21: Tena Bošnjaković, Livija Zgurić
Promo video: Matija Kralj
Odnosi s javnošću za 21:21: Ivana Sansević
Produkcija: 21:21 i Hrvatsko Narodno Kazalište u Zagrebu / Croatian National Theater in Zagreb
Dizajn plakata i knjižice: Oaza
Uz potporu: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb

Projekt Zagrljaji je koreografsko istraživanje u čijem je fokusu potreba za tjelesnom komunikacijom, empatijom i nježnošću iskazivana grljenjem. Taj fizički čin izostaje u okolnostima pandemije u kojoj je fokus na socijalnoj distanci i nemogućnosti tjelesne komunikacije.

Ideja za Zagrljaje nastala je mjesec dana uoči eskalacije COVID-19. Projekt je inspiriralo stvarno iskustvo autorice i njezinih prijatelja i suradnika vezano za bolest i smrt njezinog životnog partnera. Nemogućnost grljenja oboljele osobe spojene brojnim cijevima i žicama na aparate i traženje dijelova tijela koji su dostupni fizičkom kontaktu predstavljaju intimno individualno iskustvo. Uvođenjem mjera izolacije ono prerasta u kolektivno promišljanje. Sudionici Zagrljaja svjedočili su posljedicama mjera izolacije koje onemogućuju kontakte u dramatičnim aspektima života. Intimna i ritualna grljenja iscjeljuju te se postavlja pitanje kako nedostatak fizičkog kontakta utječe na potenciranje strahova, tjeskobe i fantazma.

Umjetnička organizacija 21:21 stvara i promovira nove ideje i forme u skladu sa suvremenim tokovima izvedbene umjetnosti kroz umjetničke prakse, multimediju, pedagošku praksu, međunarodne suradnje te rad u zajednici. Osnovali su je 2012. godine, nakon višegodišnje suradnje na brojnim umjetničkim projektima koreografkinja i plesačica Petra Hrašćanec i redateljica i koreografkinja Ksenija Zec. Kroz 21:21, ove umjetnice kreiraju vlastite radove, povezuju različite forme i grane umjetnosti, razvijaju nova znanja i vještine primjenom aktualnih umjetničkih i znanstvenih spoznaja, razvijaju partnerske odnose s međunarodnim institucijama i pojedincima te kroz svoje projekte povezuju vrhunske autore i izvođače s mladim umjetnicima. Misija organizacije je doprinositi rastu kvalitete kulturnog i društvenog života Zagreba i regije kroz stvaranje i produkciju umjetničkih i edukacijskih projekata i aktivan doprinos razvoju nove medijske umjetnosti, umjetnosti plesa i kazališta u Hrvatskoj i Europi.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio