logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Ruins
22.07.2022.

Ruins

Koncept, koreografija i izvedba: Rhys Dennis, Waddah Sinada
Oblikovanje zvuka: Sam Nunez
Oblikovanje svjetla: Jonathan Samuels
Kostimografija: Kirubel Belay
Produkcija: Fubunation


Ruševine su interdisciplinarni projekt sačinjen od izvedbe uživo, filma i fotografije. One su svjedočanstvo o generacijskoj traumi muškaraca iz marginaliziranih skupina, kojem je cilj stvoriti prostor u kojem je lik muškarca crne kože vidljiviji i pravednije prikazan u svoj svojoj kompleksnosti. Kroz pokret i sliku autori žele potaknuti raspravu o percepciji mita muškosti među panafričkom dijasporom. Stoga dekonstruiraju svoju unutarnju borbu za premoć i nalaze ravnotežu između sukoba, ranjivosti i međuovisnosti. Time napokon priznaju duboku tjeskobu koju su naučili prikrivati i pokušavaju to ispraviti.

Fubunation je organizacija koju su Rhys Dennis i Waddah Sinada osnovali u Londonu 2017. sa željom da pridonesu crnačkoj kulturi kroz veću vidljivost i sudjelovanje plesača crnaca u predstavama suvremenog plesa. Cilj organizacije je učiniti plesnu publiku raznolikijom. Njihov jezik pokreta spaja improvizaciju s utjecajima hip-hopa i tradicionalnih afričkih plesova. Od svog prvog nastupa na Festivalu alternativnog kazališta u Hrvatskoj 2017., FUBUNATION je postao priznat u Ujedinjenom Kraljevstvu i nastavlja poticati raznolikost ne samo u plesu nego u svim vidovima umjetnosti.

Rođen u Sudanu, Waddah Sinada plesni je umjetnik i koreograf s londonskom adresom, koji je svoje putovanje u ples započeo uličnim hip-hopom u okviru lokalnih zajednica. Suvremeni ples učio je u Školi za suvremeni ples u Londonu, gdje je i diplomirao. Nakon toga surađivao je s mnogobrojnim utjecajnim koreografima i glazbenim umjetnicima. Posljednjih nekoliko godina podučava, režira i koreografira kao slobodni umjetnik, njegujući i razvijajući svoj jedinstveni izričaj mladog umjetnika u usponu.

Rhys Dennis je rođeni Londonac jamajčansko-barbadoskog podrijetla. U svijet plesa ušao je vrlo mlad, kroz hip-hop, i zatim studirao na konzervatoriju za suvremeni ples Northern School of Contemporary Dance i diplomirao na Školi za suvremeni ples u Londonu. Otkad je diplomirao radi kao slobodni umjetnik: koreografira, organizira događanja i umjetničke platforme te drži radionice suvremenog plesa u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu. Surađivao je s istaknutim glazbenim umjetnicima i brojnim ansamblima suvremenog plesa diljem svijeta.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio