logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Mosaics
23.07.2022.

Mosaics

Koncept: Milan Tomášik
Koreografija i ples: Milan Tomášik & Andreja Rauch Podrzavnik
Glazbenici: Slovenski tolkalni projekt - SToP / Slovenian percussion ensemble SToP (Gal Krančić, Matevž Bajde, Franci Krevh, Luka Jahn k.g.)
Glazba: Franci Krevh: Mozaiki 1, Mozaiki 2 / Alojz Ajdič: Kvartet F-K / Steve Reich: Piano phase, Elliot Cole: Postludes for Bowed Vibraphone; nr. 3., 5., 6., 8.
Oblikovanje svjetla: Aljaž Zaletel
Fotografije: Nada Žgank
Producent: Milan Tomášik
Production: Društvo Slovenski tolkalni projekt, KUD Cortesia
Uz potporu: Grad Ljubljana, Ministarstvo kulture Republike Slovenije

Koreograf, plesač i pedagog Milan Tomášik (SK/SLO) posvećen je poučavanju, stvaranju i izvedbi. Njegovo profesionalno obrazovanje obuhvaća Konzervatorij J. L. Bella (SK), Akademiju izvedbenih umjetnosti u Bratislavi (SK) i P.A.R.T.S. (BE). Već dvadeset godina djeluje kao profesionalni plesač i surađuje s umjetnicima diljem Europe. Suosnivač je plesnog kolektiva Les SlovaKs, s kojim je kreirao i izvodio predstave koje su naišle na pohvalu kritike diljem svijeta. Kao koreograf surađuje s plesnim kompanijama, kazalištima i školama, a za svoju kompaniju Milan Tomášik & Co. koreografirao je solo radove i trilogiju. Diljem svijeta redovito drži svoje karakteristične radionice ‘Happy Feet i ‘Playful Presence’. Dobitnik je stipendije Dance Web festivala ImpulsTanz i Nagrade grada Previdze za promidžbu suvremenog plesa u Slovačkoj i inozemstvu.

Pedagoginja i koreografkinja Andreja Rauch Podrzavnik (Kranj, Slovenija, 1975.) dobitnica je brojnih nagrada i nositeljica brojnih istraživačkih i obrazovnih projekata. Gledajući na ples kao oblik ponašanja, Andreja istražuje aktualnost i relevantnost struktura i formata koje koristi u svom radu te pokušava sagledati ideju i značenje umjetnosti u određenom kontekstu. U plesu kao umjetničkom obliku, Andreja istražuje granice koje ga definiraju i to je ono što je zanima i nadahnjuje da ostvari svoje ideje. U svojim projektima često surađuje s glazbenicima, glumcima, dizajnerima i, naravno, plesačima. Podučava plesnu improvizaciju, kompoziciju i suvremene plesne tehnike.

Slovenski udaraljkaški projekt, poznat i kao SToP, udaraljkaški je ansambl akademskih glazbenika, osnovan 1999. godine. Ovaj jedinstveni ansambl sastoji se od etabliranih udaraljkaša iz raznih dijelova Slovenije i nastupao je na brojnim pozornicama u Sloveniji i inozemstvu. SToP se odnedavno uključio i u druge glazbene i ne-glazbene umjetničke žanrove, i time otkrio sinergiju u drugim umjetničkim poljima i (svjesno) napustio strogo klasični udaraljkaški repertoar. Za svoj rad ansambl je 2013. godine dobio nagradu Župančić, a 2014. nagradu Prešern.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio