logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Klown
22.07.2022.

Klown

Koreografija i izvedba: Matea Bilosnić / Meteo
Glazba, tekst i kostimi: Matea Bilosnić / Meteo
Dramaturgija: Hrvoje Korbar
Scenografija i vizualni identitet: Josip Kresović / Naonar
Asistentice: Patricia Gospić & Nataša Kustura
Oblikovanje rasvjete: Saša Fistrić
Produkcija: Natali Perić, Zadarski plesni ansambl

Klown je multimedijska plesna predstava autorice i izvođačice Matee Bilosnić. Na temelju arhetipskih figura dvorske lude i klauna, Bilosnić stvara autentičnu scensku osobnost, neoklauna koji spaja elemente suvremenog plesa, klaunerije, kabareta i pop-koncerta. Zaigrano i virtuozno izvodeći tekst, glazbu i pokret, Klown propituje granice između stvarnosti i virtualnosti. Zabavljajući sebe i publiku, Klown se bavi utjecajem društvenih mreža na mentalno zdravlje pojedinca, problematikom umjetne inteligencije, digitalnom revolucijom te otvara pitanja o svijesti i istini. U ovoj emotivno nabijenoj izvedbi, Klown traži smisao svojeg postojanja pozivajući publiku da učini isto.
Matea Bilosnić hrvatska je koreografkinja, izvođačica i plesna organizatorica. Diplomirala je na Salzburg Experimental Academy of Dance u Austriji. Djeluje kao članica Zadarskog plesnog ansambla, dio je producentskog tima edukativne platforme Stream Zadar te selektorica i koordinatorica Monoplay Festivala suvremenog plesa. Osim u Hrvatskoj, djelovala je i u Sloveniji kao članica plesnog ansambla En Knap, s kojim dijeli Župančičevu grupnu nagradu za doprinos kulturi grada Ljubljane. Dobitnica je nagrade Hrvatskog glumišta 2020. za najbolje koreografsko ostvarenje za debitantski koreografski komad GOZD - danse macabre. Kao koreografkinja i oblikovateljica scenskog pokreta surađuje s mnogim kazalištima u Hrvatskoj: Kazalište Marina Držića, Kazalište &td, Gradsko kazalište Trešnja, Kazalište Komedija, HNK Zadar, Kazalište Kerempuh… Osim plesom i kazalištem, bavi se glazbenom produkcijom i video radom.
« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio