logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Geometrija daha
22.07.2022.

Geometrija daha

Koncept i koreografija: Laura Arís Álvarez
Izvođači: Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Luna Lilek, Endi Schrotter, Linda Tarnovski, Karlo Topolovec
Asistentica koreografkinje: Petra Valentić
Glazba: Nenad Kovačić, Miro Manojlović
Fotografija: Jelena Janković
Produkcija: Zagrebački plesni ansambl
Partner: Mediteranski plesni centar
Uz potporu: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, A/CE Acción Cultural Española / PICE
Posebna zahvala: La Faktoria, Pamplona, ES

Nakon rezidencija u španjolskoj La Faktoriji i Mediteranskom plesnom centru, Zagrebački plesni ansambl na festivalu će predstaviti dio ideja za novu plesnu predstavu Geometrija daha koreografkinje Laura Arís Álvarez, čija se premijera planira za rujan 2022.

Mi smo priroda; vršci naših prstiju upereni su prema portalima duhovnosti, prema netjelesnom, prema beskonačnom.

Mi smo kolektivno tijelo, drevno tijelo, nebesko tijelo.

Mi smo propusni. Vječno u nastajanju.

Mi jesmo.

Sad smo zajedno, stvaramo novi kod, kriptičan, spontan i apsolutno nužan. Vječni pokret i povezujuću energiju koja oscilira, raste i pada, širi se i sužava, teče, zavija, sudara se.

Znanstveni podaci postali su katalizatori za širenje mašte u poetska područja. Moderna znanost govori nam o izvanrednom rasponu međusobnih odnosa. Sad je više no ikad jasno da smo dio cjeline. Ne možemo zanemariti činjenicu da je more oko nas isto kao mi i da dijelimo zajedničke temelje. Barem dok postojimo Mi.

Laura Aris Álvarez je plesačica, koreografkinja i priznata plesna pedagoginja. Od 2009. radi kao slobodna umjetnica i surađuje s drugim umjetnicima. Svoju umjetničku praksu upotpunjuje važnim međunarodnim pedagoškim radom u suvremenom plesu. Od 1996. do 1999. bila je članica plesne kompanije Lanònima Imperial Juana Carlosa Garcije i umjetničkog kolektiva General Elèctrica u nekoliko produkcija Tomása Aragayja u Barceloni. Kao istaknuta plesačica dobitnica je nagrade Lladró na Festivalu u Valenciji (1999.). Od 1999. do 2008. plesala je u belgijskom plesnom ansamblu Ultima Vez pod vodstvom Wima Vandekeybusa. S Jorgeom Jáureguijem osnovala je Ember, umjetničku platformu na kojoj je prikazivala svoj rad od 2009. do 2014. Posljednjih godina radi kao asistentica Wima Vandekeybusa i trenerica za pokret na obnovama predstava kompanije Ultima Vez i predstavama kazališnog redatelja Ive Van Hovea (u Nizozemskoj narodnoj operi i baletu u Amsterdamu, la Comedie Francaise u Parizu te Međunarodnom kazalištu u Amsterdamu).

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio