logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Lo Invisible
23.07.2021.

Lo Invisible

Koreografija i izvedba: Katia Humenyuk & Rolando Salamé
Tehnička podrška: Fernando Martínez-Careaga Gómez

Predstava Lo Invisible istražuje osjećaje kojima su obilježeni neki od presudnih trenutaka u ljudskom životu. Kako bi pokazali dvojnost postojanja, izvođači se poigravaju svojim tjelesnim razlikama i životnim iskustvima, okružuju se proturječnostima, uspjesima, željama i strahovima. Plesom svjesnog i nesvjesnog, vidljivog i nevidljivog, sila koje nas vuku od naših snova i pokoravaju nas, ujedno otkrivaju neukrotivu prirodu koja se očituje u nečem odvojenom od svakodnevnog bivanja.

Plesačica i koreografkinja Katia Humenyuk stručnjakinja je za suvremeni ples s vrsnim poznavanjem cirkuske umjetnosti, hip-hopa i klasičnog baleta. Nastupala je u kompanijama kao što su Fura dels Baus, Instituto Stocos, Erizonte, Dance Off Project i Taddeus Philips. Glumac i pantomimičar Rolando Salamé svoju je karijeru u kazalištu, plesu i pantomimi razvijao u raznim američkim i europskim kompanijama. Trenutačno je usredotočen na rad s kompanijama Perros de otra vida, No bautizados, Proyecto Birth i Edu Azbar.

Katia Humenyuk i Rolando Salamé osnovali su No bautizados 2018. godine, kako bi istraživali različite scenske jezike i stvarali plesne predstave o temama koje su im kao ljudima osobno važne i otvaraju mogućnosti za razgovor, koji u vremenima u kojima živimo smatraju itekako važnim. Njihov rad u osnovi je kazališno uprizoren suvremeni ples, koji prenosi osjećaje, dojmove, iskustva i u konačnici priču. Pokretom i specifičnom tjelesnom gramatikom nastoje otkriti prirodu stvari, kao da vade ono divlje i praiskonsko iz pomno dizajniranog vrta. Nadahnuće crpe iz raznih umjetnosti kao što su slikarstvo, kiparstvo i poezija, ali i iz samog života, iz svakodnevice. No bautizados nastupali su na raznim festivalima diljem Europe i osvojili prvu nagradu na međunarodnom Bionic Contemporary Dance Festivalu 2018 i festivalu Danza en el Camino at Burgos – New York 2020.


« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio