logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
TRAMA
25.07.2020.

TRAMA

Koncept i koreografija: Roser López Espinosa
Kreatori i plesači: Nora Baylach, Magí Serra, Anamaria Klajnšček, Noé Ferey, Pontus Fager
Kreativni suradnik: Roberto Provenzano
Glazba: Mark Drillich
Oblikovateljica rasvjete: Joana Serra
Kostimografkinje: Lluna Albert, Åsa Gjerstad
Dramaturginja: Marta Galán Sala
Savjetnica za akrobatski pokret: Špela Vodeb
Fotografi: Alex_Salcedo, Tristán Pérez-Martin
Tehnička ekipa: Joana Serra, Mario Andrés Gómez
Izvršna producentica: Mireia Gràcia Bell-lloch
Koproducenti: Mercat de les Flors, Quinzena Metropolitana, Festival Temporada Alta, Lowland Performing Arts
Uz potporu: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, INAEM, AC/E - Acción Cultural Española
U suradnji s: Atrium Viladecans, CAM – Roca Umbert de Granollers, La Caldera – Centre for contemporary dance and performing arts creation (Barcelona)

“Čvor sadrži sve značajke inteligencije ruke:
pozornost, strpljivost, pedantnost, profinjenost.
Čvor, takoreći, veže ruke uz svijet,
oči uz zemlju, tijelo uz druga tijela.”
Biti ili ne biti (tijelo)
Santiago Alba Rico (španjolski filozof)

Svi kompleksni sustavi naizgled su satkani od nekoliko jednostavnih pravila. S tim na umu stvaramo vlastita pravila igre i nastojimo postojati zajedno. Što znači biti dio skupine? TRAMA je postavljena u obliku koncerta, s različitim glasovima, intonacijama i neskladnim notama. Ispreplitanjem tijela i odnosa nastaje partitura međusobne ovisnosti i povjerenja. Sloge i nesuglasica, zajedničke ravnoteže, nemira, čak i gordijskih čvorova. Tijela koja se zatvaraju i djela koja postaju kolektivni pokreti. TRAMA je partitura o skupini, njezinim granicama i mjestima na kojima se gubi.

Koreografski rad Roser López Espinose temelji se na snažnoj tjelesnosti, s velikom strašću prema preciznosti, istančanosti, akrobatskim elementima i pojedinostima. Sudioništvo i timski rad glavne su odrednice njezina zaigranog, nestašnog imaginarija koji karakterizira profinjena poetika i dašak humora. Nakon školovanja na Akademiji za kazalište i ples u Amsterdamu i obuke kod bivšeg olimpijskog gimnastičarskog trenera Jaumea Miróa, radila je s brojnim koreografima (Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Pere Faura, Iago Pericot, Katie Duck, Marta Reig Torres…) i filmskim redateljem Isakijem Lacuestom. Svojim autorskim radovima Lowland, November i Hand to hand stekla je međunarodno priznanje i nekoliko nagrada, i redovno je prisutna na međunarodnim pozornicama. 2017. godine koreografirala je L’estol, ansambl predstavu za Nacionalnu plesnu produkciju Katalonije. 2019. godine premijerno je izvedena TRAMA, koja je dobila nagradu kritičara. Roser je gostujuća koreografkinja međunarodnih kompanija kao što su Skånes Dansteater (Švedska), Conny Janssen Danst (Nizozemska), MiR Dance Company (Njemačka) i Zagrebački plesni ansambl. Surađuje s cirkuskim kompanijama Circ Pànic (Katalonija) i Compagnie XY (Francuska), rezidencijalna je umjetnica kazališta Mercat de les Flors 2018-20 i pedagoginja u međunarodnim plesnim centrima.

********** KUPI ULAZNICU **********

INFORMACIJE O ULAZNICAMA

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio