logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Radionica: Floorwork by Roser Lopez Espinosa
27.07.2020.

Radionica: Floorwork by Roser Lopez Espinosa

FLOORWORK by Roser López Espinosa, Španjolska

Radionica za profesionalne plesače i izvođače - 25 & 26.7., 11-14h

Ova radionica nudi tehnički, ali razigran pristup floor-worku i fizička oruđa kojima se služim u svojim koreografijama. Snažnu tjelesnost, istančanost, sudioništvo i maštu. Pokretu ćemo pristupiti iz artikuliranog, mekanog, spretnog, brzog, svestranog i moćnog tijela. Koristeći pokretljivost kralježnice kao motora pokreta (savijanja, spirale, izvijanja, mreškanja i kombinirane valovite pokrete), proći ćemo kroz floor-work uz kotrljanje, klizanje, jednostavne akrobatske pokrete i skokove. Istražit ćemo podršku i prebacivanje težine, projekciju i mehaniku pokreta. Koristit ćemo strategije koje se razvijaju od jedva primjetnih do kompleksnih zajedničkih puteva, da probudimo finu ugođenost, svijest i osjećaj ekipe. I koristit ćemo različite raspone vida, detalje, preciznost i zaigranost.

Nakon školovanja na Akademiji za kazalište i ples u Amsterdamu i obuke kod bivšeg olimpijskog gimnastičarskog trenera Jaumea Miróa, Roser Lopez Espnosa radila je s brojnim koreografima (Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Pere Faura, Iago Pericot, Katie Duck, Marta Reig Torres…) i filmskim redateljem Isakijem Lacuestom. Svojim autorskim radovima Lowland, November i Hand to hand stekla je međunarodno priznanje i nekoliko nagrada, i redovno je prisutna na međunarodnim pozornicama. 2017. godine koreografirala je L’estol, ansambl predstavu za Nacionalnu plesnu produkciju Katalonije. 2019. godine premijerno je izvedena TRAMA, koja je dobila nagradu kritičara. Roser je gostujuća koreografkinja međunarodnih kompanija kao što su Skånes Dansteater (Švedska), Conny Janssen Danst (Nizozemska), MiR Dance Company (Njemačka) i Zagrebački plesni ansambl. Surađuje sa cirkuskim kompanijama Circ Pànic (Katalonija) i Compagnie XY (Francuska), rezidencijalna je umjetnica kazališta Mercat de les Flors 2018-20 i pedagoginja u međunarodnim plesnim centrima.

+ info: roserlopez.com

Pogledajte ranije satove i radionice Lessons and workshops

VIDEOS OF WORKS: TRAMA I FINE LINES - for Skånes Dansteater (Sweden) I L'ESTOL I NOVEMBRE I MAREA – for ArtEZ – University of the Arts, Arnhem (The Netherlands) I HAND TO HAND – for company Conny Janssen Danst (The Netherlands)


EARLY BIRD KOTIZACIJA - za prijave do 12.7.;
KOTIZACIJA ZA 2 DANA: 300,00 kn

ZA PRIJAVE NAKON 12.7.
KOTIZACIJA ZA 2 DANA: 400,00 kn
KOTIZACIJA ZA 1 DAN: 200,00 kn

NAČIN PRIJAVE: putem e-maila na adresu: petra@svetvincenatfestival.com;
-naslov e-maila "Floorwork Workshop"
-pošaljite sljedeće podatke: - IME i PREZIME, ADRESA, OIB, BROJ MOBITELA.
Nakon obavljene prijave kontaktirati ćemo vas e-mailom s daljnjim uputama i detaljnim informacijama.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio