logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
HARLEKING
26.07.2020.

HARLEKING

Autori i izvođači: Ginevra Panzetti, Enrico Ticconi
Oblikovatelj zvuka: Demetrio Castellucci
Oblikovatelj svjetla: Annegret Schalke
Kostimografi: Ginevra Panzetti, Enrico Ticconi
Tehnička podrška: Paolo Tizianel
Ilustracije i grafika: Ginevra Panzetti
Uz potporu: VAN (IT) // Tanzfabrik, Berlin (DE) // PACT Zollverein, Essen (DE) // NAOcrea - Ariella Vidach - AiEP, Milano (IT) // KommTanz - Compagnia Abbondanza/Bertoni, Rovereto (IT) // L'arboreto - Teatro Dimora, Mondaino (IT) // AtelierSì, Bologna (IT) // C.L.A.P.Spettacolodalvivo, Brescia (IT)
Dodatna potpora: Cronopios - Teatro Petrella, Longiano (IT) // Vera Stasi - Progetti per la Scena, Tuscania (IT) // Network Anticorpi XL (IT)

HARLEKING je demon s višestrukim identitetima. Tijelom podsjeća na Arlecchina iz commedije dell'arte, lukavog slugu gonjenog nezasitnom glađu. Njegov način komunikacije osebujno je hipnotičan, a sadržaj koji priopćuje, često ekstreman i proturječan, stapa se u fluidan, metamofan sustav u kojem je sve moguće i istodobno je sve zamagljeno. Podsjeća na groteske, drevne zidne ukrase, na kojima se čudovišni likovi stapaju s otmjenim, ornamentalnim volutama. Likovi koji nas mogu zabaviti, ali ne izazivaju nimalo radosti.
Predstava je premijerno izvedena unutar programa Open Spaces/Sommer Tanz berlinskog plesnog centra Tanzfabrik i otad izvedena na nekoliko europskih plesnih festivala i u nekoliko kazališta. 2019. godine uvrštena je u izbor europske plesne mreže Aerowaves i Platforme novog talijanskog plesa (NID). 2020. pozvana je na Tanzplatform Deutschland u Münchenu.

Ginevra Panzetti i Enrico Ticconi, sa sjedištem u Berlinu i Torinu, rade kao duo od 2008. godine. U svom umjetničkom istraživanju isprepliću ples, izvedbene i likovne umjetnosti. Proučavajući teme povijesne povezanosti komunikacije, nasilja i moći, nadahnuće crpe iz drevnih imaginarija, stvarajući hibridne likove i slike koje spajaju prošlost i suvremenost. Oboje su diplomirali na Akademiji likovnih umjetnosti u Rimu i pohađali Stoà, školu za ritmički pokret i filozofiju u Ceseni, koju vodi Claudia Castellucci. 2010. godine preselili su u Njemačku i krenuli zasebnim, ali međusobno komplementarnim putevima: Ginevra je studirala intermedijalnu umjetnost na Hochschule für Grafik und Buchkunst (HGB) u Leipzigu, a Enrico ples, kontekst i koreografiju na Inter-University Centre for Dance (HZT) u Berlinu.
2019. godine osvojili su nagradu Arte Laguna za site-specific predstavu JARDIN / ARSENALE, nagradu Premio Hermès Danza Triennale Milano za realizaciju predstave AeReA i nagradu Danza&Danza za mlade koreografe.

********** KUPI ULAZNICU **********

INFO O ULAZNICAMA

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio