logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
BEAT `I just wish to feel you`
24.07.2020.

BEAT `I just wish to feel you`

Koncept i režija: Jenna Jalonen
Kreatori i izvođači: Jenna Jalonen (FI), Jonas Garrido Verwerft (BE)
Glazba uživo: Adrian Newgent (NL)
Oblikovatelj svjetla: Miklós Mervel
Asistentica produkcije: Janka Vámos,
Producent: Collective Dope
Ko-producenti: Straatrijk, Workshop Foundation
Uz potporu: STUK House for Dance, Image & Sound, Life Long Burning, Ultima Vez, Stad Leuven, SÍN Arts Centre, Eva Duda Dance Company / Movein Studio, Cirk la Putyika / Jatka78, EMMI, Trafo House of Contemporary Arts
Predstava je u službenoj selekciji Aerowaves Twenty20
Predstava je realizirana uz potporu Programa kulture EU

Sve u životu postoji zahvaljujući energetskim valovima. Njihove vibracije stvaraju ritmove koji nas potiču, koji pokreću naša srca. Dijelimo isti ritam, isti puls, povezani smo pokretom i dodirom. Ali, što se dogodi kad “ritam” nestane? Pred nama su Jenna i Jonas. Žive u ubrzanom svijetu društvenih medija i mogućnosti trenutačne komunikacije putem poruka i pomicanja ekrana s lijeva na desno. Tim oblicima komunikacije osjećaju se duboko povezani s drugima, ali u međuvremenu propuštaju stvarne susrete, rukovanje, zagrljaje i pokrete koji izražavaju naše nagonske osjećaje i tjelesne reakcije. Plesačica suvremenog plesa i hip-hoper. Oboje tjelesno uvježbani da svladaju tehnike i kontroliraju svoje tijelo. Zajedno dekodiraju spretno, disciplinirano tijelo u novi način kretanja i partnerstva. Aktivan i pasivan. Onaj koji manipulira i onaj kojim se manipulira. “Živo tijelo” i “mrtvo tijelo”.
Umjetnik zvuka Adrian Newgent pridružuje im se na pozornici, skladajući zvukobraz uživo, u dijalogu s plesačima. Rezultat je nevjerojatno tjelesni, sirov, ali i prisan i dirljiv duet o ljudskim odnosima.

Jenna Jalonen (FI), poznata kao triplejay, rođena je u Finskoj, školovala se u Mađarskoj, a trenutačno živi i radi u Belgiji i Mađarskoj. Nakon školovanja u baletnoj školi Finske nacionalne opere i na Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti, prebacila se na područje suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti. Od 2010. godine plesala je za nekoliko međunarodnih kompanija i koreografa, i s njima stvarala predstave. Njezine predstave Long time no see! i BEAT ‘I just wish to feel you’ obje su bile u službenoj selekciji Aerowaves plesne mreže 2019. i 2020., i nominirane za mađarsku nagradu Rudolf Lában. 2016. godine suosnovala je Collective Dope, kolektiv za izvedbene umjetnosti i organizaciju kulturnih događanja. U svojim kreacijama, umjetnici kolektiva traže neuobičajene načine kretanja, istražuju sirovu, ekstremnu tjelesnost, svjesna i nesvjesna tjelesna stanja, kao i jednostavne oblike kretanja u kompleksnim strukturama nadahnutim suvremenim, urbanim, društvenim oblicima plesa. Organiziraju događanja da dopru do mlađe publike, a plesačima suvremenog i urbanog plesa nude platformu za susrete, razmjenu iskustava i zajednički rad.

********** KUPI ULAZNICU **********

INFORMACIJE O ULAZNICAMA

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio