logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
PEEPING EYE
22.07.2018.

PEEPING EYE

Autori koncepta, koreografije i kostima / Concept, choreography and costumes: Louis Thuriot & Borna Babić
Glazba / Music: Steve Reich: Music for 18 Musicians, Different Trains-America-Before The War; Jun Miyake: Like a Dervish
Fotografija / Photography: Lex Vesseur

Ova koreografija ističe koliko smo u našem društvu slijepi jedni na druge. Svako živo biće ima svoju osobnu priču. Svatko je jedinstven i želi komunicirati s drugima. Ali moderno poimanje vremena izaziva stres, a zbog novih tehnologija ljudske priče ostaju nepoznate. Ova predstava pokazuje što se događa kad načas otvorimo oči prema drugim živim bićima oko sebe.

Borna Babić studirao je na plesnoj akademiji Codarts u Rotterdamu. Radio je s Marinom Mascarelli, Jiříjem Kyliánom, Andonisom Foniadakisom, Ivánom Pérezom, a trenutačno radi s Guy & Roni / Poetic Disasters Club-om. Plesna fondacija Corrie Hartong dodijelila mu je stipendiju za školovanje na Codartsu 2016.-2017., a fondacija Tanja Liedtke za DV8 Physical Theater radionicu 2016. u Berlinu.

Louis Thuriot počeo je plesati u kasnoj dobi od 16 godina u umjetničkoj školi u Bruxellesu. Školovanje je nastavio na Codartsu, plesnoj akademiji u Rotterdamu. Trenutačno radi u kompaniji Guy & Roni / Poetic Disasters Club. Svojim solom Balance osvojio je drugu nagradu za koreografiju na Solo Tanzu u Stuttgartu 2016. Nakon toga, njegov solo obišao je Nizozemsku, Njemačku i Brazil. Iste godine osvojio je i prvo mjesto na natjecanju solo predstava suvremenog plesa u Bruxellesu. Fondacija Kylian dodijelila mu je stipendiju za školovanje na Codartsu.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio