logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
CARTOON
21.07.2018.

CARTOON

Autor / Author: Anton Lachky
Izvođači / Performers: Mami Izumi, Anna Karenina Lambrechts, Luan De Lima, Angel Duran
Oblikovanje zvuka i svjetla / Sound & Light Design:Tom Daniels
Kostimografkinja / Costume designer:Britt Angé
Fotografija / Photography: Ioulia Zacharaki
Produkcija / Production : Seventyseven vzw
Koprodukcija / Co-production :Charleroi Danses Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie - Bruxelles, Krokusfestival
Uz potporu / Supported by: La fédération Wallonnie Bruxelles and Wallonie-Bruxelles International

Cartoon je plesna predstava namijenjena djeci (od šest godina nadalje) i njihovim obiteljima. U ovoj nadrealnoj priči, četiri lika opsjednuta su svojim unutarnjim, kreativnim demonima i stvaraju besmislen, zabavan vrtlog plesa, glazbe i igara. Mnoštvo izmišljenih priča pruža pogled u kompleksno i zbunjujuće funkcioniranje mozga, puno neočekivanih obrata, napredaka i naglih zastoja, slijepih ulica i beskonačnih mogućnosti. Poneseni veličanstvenom mrežom zvukova, likovi se upuštaju u grandiozne tirade i očarano plešu na pop glazbu i klasične arije. Nešto kao sretna zbrka, Cartoon je na mahove ozbiljan kao ljubavna izjava, a na mahove neozbiljan kao povjetarac. Predstava je osvojila nagradu Ministarstva kulture Alda Greoli na Recontres Jeune Public u Huyu 2017.

Ova nadrealna plesna bajka mami osmijeh na lica cijele obitelji. U Cartoonu, Lachky pokazuje obitelj u kojoj svako dijete zna svoje mjesto ili ga ne želi znati. Uveličava, nasmijava i kreira urnebesno apsurdne i prepoznatljive likove. Virtuozna, profinjena plesna predstava na epsku glazbu koja je mješavina pop pjesama i svevremenih, ganutljivih Bachovih i Mozartovih melodija, Cartoon je predstava za sve naraštaje. A obitelj kao pozadina svima daje priliku da upoznaju svoje granice i otkriju tuđe. Do trenutka kad se te granice sudare. Ili ne sudare. Kad imate sreće. Dobrodošli u obitelj, dobrodošli u crtić, zauzmite svoja sjedala!

Rođen 1982., Anton Lachky počeo je plesati s pet godina u folklornom ansamblu Maly Vtácnik. Plesno školovanje nastavio je na konzervatoriju J.L. Bellu u Banskoj Bistrici, gdje je surađivao s prijateljima i sudjelovao u M.A.P.A. – i (Moving Academy for Performing Arts). Zatim je studirao na Sveučilištu u Bratislavi i nakon toga svoje znanje i vještine dodatno usavršavao u P.A.R.T.S. –u pod vodstvom A.Terese de Keersmeaker. U ožujku 2004. godine, Anton je postao član kompanije Akrama Khana i dvije godine bio na turneji s predstavom MA u 48 država diljem svijeta. Osmislio je vlastiti pedagoški sustav, koji je nazvao Puzzle Work i koji poučava po cijelom svijetu. Ujedno je suosnivač skupine LesSlovaks Dance Collective, s kojom je kreirao predstave Opening Night, Journey Home i Fragments. Njegova prva samostalna predstava bila je Mind a Gap (2013.), nakon koje su uslijedile Side Effects i Cartoon. Kao gostujući koreograf potpisuje Softandhard za Helsinki City Theater, Heaven is the place za praški DOT 504, Perfect Day To Dream (koja je na Islandu 2012. godine osvojila nagradu za najbolju koreografiju) za Iceland Dance Company, Djecu u igri (nominiranu za najbolju koreografiju) za Liberdance u Zagrebu, Sens Interdit za Bodhi Project (SEAD), Magical Road za St.Gallen, Wonderland za Gottenborg Ballet ... Koreografirao je i za Venecijanski bijenale, Škotsko plesno kazališta, Cla Costa Rica, Verve (UK), da spomenemo samo neke.

Gostovanje predstave realizirano je uz podršku: Wallonie- Bruxelles International

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio