logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
SPONE
23.07.2016.

SPONE

koncept i koreografija: Roberto Olivan
sukreatori i izvođači: Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić, Nika Lilek, Andreja Jandrić, Adrian Pezdirc
glazba: Nenad Kovačić
uz dodatnu glazbu: Lopez Lopez (Estudio II sobre la Modulación Métrica), A Filetta (E Loche, A Paghjella di l'impiccati, album Intantu)
kostimografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin
oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
plesače uvježbavao: Ognjen Vučinić
fotografkinja: Jelena Janković
produkcija: Zagrebački plesni ansambl
ko-produkcija: Zagrebačko kazalište mladih
ravnateljica ZPA: Petra Glad

uz potporu: Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Spone odvode gledatelja u privatne mikrosvjetove izvođača, isprepliću njihova osobna i profesionalna iskustva, suprostavljaju njihova stremljenja i prepreke. Komadići njihovih životnih priča povezani su neopipljivim nitima, sponama kojih nisu uvijek svjesni, a koje na neobjašnjiv način određuju smjer njihova djelovanja. Te spone, nevidljivi mostovi, dovode do spoznaje da smo, bez obzira na sve naše razlike, jedni drugima potrebni upravo kako bismo ponovno bili svoji. Scenski materijal koji su u osnovi kreirali izvođači od samog je početka imao jasnu svrhu: iskušati vlastite tjelesne i emotivne granice kako bi stvorili jedinstven oblik vizualne poezije – poeziju temeljenu na njihovu vlastitom iskustvu. Služeći se neverbalnim kazališnim izričajem i jezikom suvremenog plesa, predstava kao rezultat nudi slagalicu događaja koja otkriva suodnose i spone između šest priča i šest različitih osobnosti.

Roberto Olivan (Tortosa, 1972.), katalonski je plesač, koreograf i plesni pedagog, te umjetnički direktor plesne kompanije Enclave Arts Del Moviment. Živi i radi po cijelom svijetu, spajajući naizgled oprečne utjecaje iz različitih zemalja i kultura u iskonski, organski fizički teatar prepun začudnih proturječja. Roberto Olivan školovao se je na Institut del Teatre u Barceloni, i na P.A.R.T.S. – u u Belgiji. Tijekom duge i intenzivne karijere radio je sa svjetski poznatim koreografima i redateljima, koreografirao za brojne plesne kompanije i kazališta po cijelom svijetu i primio mnoge prestižne nagrade. Ujedno je osnivač i umjetnički direktor festivala Deltebre Dansa.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio