logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
KOKORO
25.07.2016.

KOKORO

koreografkinja: Lali Ayguadé
plesači: Anna Calsina Forrellad, Nicolas Coutsier, Sergi Pare´s, Diego Sinniger de Salas
skladatelj: Josep Baldoma`
scenografkinja: Xesca Salva`
oblikovanje svjetla: Fabiana Piccoli
produkcija: El Clima Mola
promocija: Bernabé Rubio – Rotativa Performing Arts
fotograf: Edu Perez

Koliko različitih ljudi, koliko različitih života. Koliko mnogo sumnji, slabosti, nadarenosti. Svi traže svoje snage i smisleno postojanje. I ne zaboravimo, svi, naravno, traže ljubav. Što se događa kad smo zbunjeni i pogrešno shvaćeni? Kad se nađemo u stvarnosti koju ne možemo objasniti? Gdje je savršenstvo? Je li ono točka u kojoj se sreću dvije krajnosti? Je li ono cilj svakog ljudskog bića? Je li nužno pronaći smisao života? Ponekad se moramo izolirati od svijeta, dosegnuti absurd, vjerovati u sebe čak i kad se bojimo. Slabost je sjajna stvar. Snaga beskorisna. Stvari se mijenjaju, stare, propadaju. Besciljno hodamo, ali ne stajemo. To nam je sudbina. Naš razlog postojanja. Naš identitet.

U Kokoro (japanska riječ za “duh”, “srce” i “misao”) španjolska koreografkinja Lali Ayguade spaja četvero plesača s veoma različitim iskustvima koji zajedno traže smisao i ljubav. Kako se nose s preprekama na koje nailaze na svom putu? Što ih izbacuje iz ravnoteže? Što im daje nadu? Suprotnosti se sudaraju. Ljubav i strah osjećaju se u zraku. Kao u nijemom filmu praćenom cinematskim zvukobrazom, pred našim očima odvija se priča koja je koliko poznata toliko i iznenađujuća.

Lali Ayguadé školovala se u suvremenom plesu u Barceloni i na P.A.R.T.S. u Bruxellesu pod vodstvom Anne Terese De Keersmaeker. Nakon školovanja, plesala je u Publik Eye Company u Danskoj i zatim u kompaniji Akrama Khana, s kojom je nastupala u KAASH-u 2002. Izvođačko iskustvo u produkcijama renomiranih koreografa kao što su Wim Vandekeybus i Hofesh Shechter unosi i u vlastite koreografije, koje su uvijek izuzetno snažne i dojmljive. Surađuje s raznim umjetnicima, često iz posve drukčijih sredina. 2010. londonski kritičari proglasili su je “izvanrednom plesačicom”.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio