logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
GALA
24.07.2016.

GALA

ideja, režija i izvedba: Edvin Liverić
video: Marin Lukanović
produkcija: Trafik (2013)

Za svoj oproštaj od nikad ostvarene plesne karijere, Liverić kreira GALA večer na koju poziva svoje drage prijatelje i kolege koji su obilježili njegov fiktivni život plesača. Na toj izuzetno dirljivoj oproštajnoj izvedbi na sceni mu se pridružuju Trisha Brown, Akram Khan, William Forsythe, Pina Bausch i Russell Maliphant. U autoreferencijalnom propitivanju vlastite umjetničke pozicije, Liverić kombinacijom glume, fizičkog teatra i znakovnog jezika gluhih stvara scensku iluziju u kojoj zidom »plešu« sjene plesača.

Edvin Liverić rođen je 1970. u Rijeci, a diplomirao je 1995. na Odsjeku glume pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 1996. do 2005. bio je selektor i asistent umjetničke ravnateljice festivala Tjedan suvremenog plesa. Od 2003. umjetnički je ravnatelj Street Art Festivala u Poreču. Suosnivač je kazališne skupine TraFiK (Tranzicijsko-fiktivno kazalište) iz Rijeke. Usko povezan s plesnim teatrom i teatrom pokreta ostvaruje brojne uloge u domaćim kazalištima, kao i u inozemstvu. Osim što je odigrao velik broj uloga na pozornicama brojnih kazališta u Hrvatskoj i svijetu, nekolicinu predstava je i režirao od kojih je posljednja Velika bilježnica u Zagrebačkom kazalištu mladih. Dobitnik je Nagrade Vladimir Nazor kao dio kolektiva predstave Imago.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio