logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
ONE BY ONE
26.07.2015.

ONE BY ONE

Autori, koreografi i izvođači: Dolma Jover Agulló & Arnulfo Pardo Ravagli
Autorica glazbe:Fatima El Kosht u suradnji s Eike S. i Andi Pi
Koprodukcija:Cie. Off Verticality (Linz – Austrija) &La Gomera Choreographic CentreSan Sebastian de la Gomera (Španjolska)

Dva tijela u istom prostoru nastoje se sjetiti nečega što su izgubila, noseći se s novim poimanjem udaljenosti i tražeći stare načine dodira.
Dvije slike koje se podudaraju, a žive u različitim prostorima i u različitim trenucima.
Jedno nedovršeno sjećanje koje pokušava izroniti kroz svjesno osluškivanje… Samo pokušaj nečega što nikad nije dovršeno.

Arnulfo Pardo Ravagli kolumbijski je umjetnik, istraživač, izvođač i pedagog koji živi i radi u Austriji. Kao izvođač, surađivao je sa značajnim europskim koreografima kao što su Francesco Scavetta (Norveška/Italija), Juan Dante Murillo Bobadilla (Kolumbija/Austrija), Rose Breuss (Austrija), Stephan Rabl (Austrija), Bruno Genty (Francuska), i s njihovim projektima sudjelovao na festivalima u Europi, Južnoj Americi, Aziji i Africi. Arnulfo je 2009. godine diplomirao plesnu pedagogiju na IDA - Institute Of Dance Arts - Anton Bruckner Privatuniversität, gdje je stekao diplomu plesnog pedagoga 2009. te nakon toga magistrirao suvremeni ples 2012. Kao pedagog, podučava profesionalne plesne kompanije kao što su Landestheater Linz, Graz Opera House te Divadlo Studio Tanca Slovakia. Od 2010. do 2014. Arnulfo je predavao tehnike suvremenog plesa i istraživanje pokreta na spomenutom IDA - Institute Of Dance Arts u Linzu.

Dolma Jover Agulló, završila je preddiplomski studij koreografije i tehnika interpretacije na Conservatorio Superior de Danza de Valencia i preddiplomski studij plesne pedagogije/pokreta na Anton Bruckner Privat Universität –u u Linzu, na kojem je i magistrirala suvremeni ples. Članica je španjolske udruge za istraživanje plesa, D+I. Kao profesionalna plesačica radila je s kompanijama Ananda Dansa, Proyecto Titoyaya, Mou Dansa, Maria Carbonell, Cia. Off Verticality, Landes Theatre Linz. Istodobno stvara i izvodi vlastita djela na raznim festivalima i u raznim kazalištima: Tanzhafenfestival, Austrija; Langenachtderbuehnen, Austrija; Use At Your Own Risk, Bukurešt; Dansa Valencia, Španjolska; Ars Electronica Festival, Linz; Kinetica Art Fair, London; Flota Festival, Slovenija… Vodi radionice, plesne satove, održava predavanja-izvebe, predaje na plesnim sveučilištima, konzervatorijima, srednjim školama, pred-profesionalnim programima... Ujedno surađuje i s bugarskim multimedijalnim umjetnicama Mihaelom Kavdanskom i Dilmanom Yordanovom, i sa španjolskom skupinom Otra Danza.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio