logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
SUNSET SORELL
25.07.2015.

SUNSET SORELL

Koreograf: Jean-Claude Gallotta
Glazba: Strigall
Duet izvode: Sintija Kučić i Danijela Vukadinović
Prijenos koreografije: Silvia Bidegain
Asistentica na projektu: Irma Omerzo
Majstor tona: Miro Manojlović
U suradnji: Odsjek plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i Pariški Konzervatorij

Sunset sorell, ženska verzija originalnog dueta Sunset Fratell iz 2006., primjer je Gallottine kontinuirane inspiracije ljudskim odnosima i životnim pričama koje često nose izrazit emocionalni naboj.
Glas iz off-a uvodi nas u priču iz crne kronike: u jarku pored autoceste završio je život dviju mladih sestara ...

Jean-Claude Gallotta jedan od predstavnika francuskog novog plesa, svoje kreativno djelovanje započinje krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća inspiriran susretom s američkim koreografima Merceom Cunninghamom, Steveom Paxtonom, Trishom Brown, Lucindom Childs. Vlastitu trupu - Émile Dubois Group, osniva 1979. u Grenoblu gdje djeluje sve do danas, u okviru jednog od francuskih koreografskih centara - Centre chorégraphique national de Grenoble. Obilježje njegova stila je kombinacija klasičnog i suvremenog, apstraktnog i zaigranog, uz tipičnu energičnost i dinamičnost.

Odsjek plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu mjesto je na kojem se od 2013. godine po prvi puta u Hrvatskoj može studirati ples. Akademija s njezinih sedam kazališnih i filmskih odsjeka idealno je okruženje za mlade plesače jer potiče uspostavljanje interdisciplinarnih istraživanja, kreativnih suradnji i umrežavanja. Podržava i jedan od glavnih ciljeva Odsjeka, a to je da studentima baletne pedagogije i suvremenog plesa omogući rad s vrhunskim domaćim i inozemnim umjetnicima te stručnjacima u plesu i drugim relevantnim disciplinama kako bi njihovo obrazovanje bilo u tijeku najrecentnijih umjetničkih i pedagoških praksi u Europi. U sklopu predmeta Repertoarni projekt na drugoj godini studija suvremenog plesa ove je godine ostvarena suradnja s Pariškim Konzervatorijem. Studentice su za izvedbu pripremile duet poznatog francuskog koreografa Jean-Claude Gallotte, a najuspješniji izvođački par predstavlja se na Festivalu.

Izvedba Sunset Sorell organizirana je u okviru manifestacije Rendezvous, festival Francuske u Hrvatskoj.


« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio