logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Radionica / Arnulfo Pardo Ravagli: IMPROVIZACIJA KROZ TJELESNU OSVIJEŠTENOST
28.07.2015.

Radionica / Arnulfo Pardo Ravagli: IMPROVIZACIJA KROZ TJELESNU OSVIJEŠTENOST

O RADIONICI:
Polazište ove radionice tehnička su načela koja se proučavaju tijekom plesnog class-a. Fraze i koreografije plesne tehnike poslužit će kao temelj za buđenje kreativnosti. Fraze će biti raščlanjene i dekonstruirane, što će svakom plesaču pružiti mogućnost da pronađe osobni pristup. Radionica kombinira improvizaciju i istraživanje pokreta s vježbama osvještavanja tijela, svrha kojih je razviti sposobnost plesača da svjesno usmjeri i sačuva pozornost. Ove vježbe pridonose razvijanju sposobnosti kretanja i usredotočavanja korištenjem pet osjetila. Tjelesna osviještenost i njezin utjecaj na scenski nastup suvremenih plesača bili su tema magisterija voditelja radionice; nakon teorijskog proučavanja, posvetio se kreiranju igara i vježbi improvizacije kako bih pomogao plesačima da im tijekom nastupa um i tijelo budu posve prisutni.

O VODITELJU:
Arnulfo je kolumbijski umjetnik, istraživač, izvođač i pedagog koji živi i radi u Austriji.
Njegov umjetnički rad usmjeren je na istraživanje i eksperimentiranje s novim načinima scenskog izraza, pri čemu izrazitu pozornost usmjerava na tjelesnu osviještenost kao ključ za povezivanje dimenzija uma, tijela i prostora. Kao izvođač, surađivao je sa važnim europskim koreografima kao što su Francesco Scavetta (NO/IT), Juan Dante Murillo Bobadilla (Colombia/Au), Rose Breuss (Au), Stephan Rabl (Au), Bruno Genty (FR) itd., a iste suradnje omogućile su mu sudjelovanje na festivalima u Europi, Južnoj Americi, Aziji i Africi. Nakon studija ekonomije u Kolumbiji, Arnulfo je 2006. preselio u Linz i upisao IDA -Institute Of Dance Arts gdje je stekao diplomu plesnog pedagoga 2009. te nakon toga završio diplomski studij suvremenog plesa 2012. Kao pedagog, Arnulfo je predavao profesionalnim plesačima i plesnim kompanijama kao što su Landestheater Linz, Graz Opera House te Divadlo Studio Tanca Slovakia. Od 2010. do 2014. Arnulfo je predavao Tehnike suvremenog plesa te Istraživanje pokreta na spomenutom IDA -Institute Of Dance Arts u Linzu.

TRAJANJE: 4 dana x 2h -> 24.-27.7., 13-15h, Mediteranski plesni centar

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio