logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Radionica / Guy Nader: Falling & Rolling
28.07.2015.

Radionica / Guy Nader: Falling & Rolling

O RADIONICI:
Radionica se temelji na fizički zahtjevnim vježbama na podu, spuštanju i podizanju sa njega. Koristit ćemo obrasce kretanja koji uključuju disanje, brzinu i oslobađanje energije kroz tijelo, kako bi se potaknuo odnos između središta i udova. Usredotočit ćemo se na strukturu kostiju kako bismo poboljšali tjelesnu percepciju i svijest istražujući osnovne zakone fizike: koheziju i ekspanziju, elemente tehnike niskog leta. Unutar tog raspona proučit ćemo razne načine kotrljanja u svim smjerovima, „padanje i kotrljanje“, glatko i brzo spuštanje i podizanje očuvanjem niskog, čvrstog središta. Radit ćemo uglavnom na podu i u niskom čučnju. Istražit ćemo razne mogućnosti kretanja i kreirati sekvence pokreta na svim razinama. Ujedno ćemo istražiti i usredotočiti se na razumijevanje anatomije lokomotornog sustava, jer njegovo nepoznavanje može rezultirati nepotrebnim gubitkom energije. Naučit ćemo koristiti težinu tijela, njegovu fleksibilnost i snagu, istražiti različite razine energije i osvijestiti svoje granice. Na ovoj radionici radit ćemo posebne vježbe kao pripremu za ovakvu vrstu fizički zahtjevnih pokreta.

O VODITELJU:
Guy Nader je libanonski koreograf, plesač i glumac s trenutnom adresom u Barceloni. Svoju karijeru u izvedbenim umjetnostima započeo je u kazalištu kao student glume i režije na libanonskom Sveučilištu u Beirutu. Od 2009. razvija vlastite radove te surađuje s španjolskom umjetnisom Mariom Campos. Njegov prvi solo, Where The Things Hide, nagrađen je prvom nagradom na Masdanza 2010, Kanarski otoci. Svoje radove predstavio je međunarodnoj sceni tijekom gostovanja u Libanonu, Španjolskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji te Južnoj Koreji. U svojoj dosadašnjoj karijeri surađivao je sa grupama i umjetnicima kao što su Maqamat Dance Theatre, Bebeto Cidra, Iliacan, Oreet Ashrey, Roser López Espinosa, Laida Azkona, Mickael Marso itd. 2012. dobitnik je DanceWEB stipendiju te sudjelovao na ImPulsTanz festivalu u Beču. Od 2012. je također pridruženi umjetnik u La Calderi te rezidencijalni umjetnik u Graner Creation Centre, Barcelona.

TRAJANJE: 4 dana x 3h -> 24.-27.7., 9:30-12:30h, Mediteranski plesni centar

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio