logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Predstavljanje AEROWAVES mreže & okrugli stol
26.07.2015.

Predstavljanje AEROWAVES mreže & okrugli stol

Kako je od ove godine Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat postao jedan od partnera Aerowaves mreže, odlučili smo vam predstaviti ovu jedinstvenu europsku platformu, u neformalnom druženju s njezinim umjetnicima i članovima. Unutar predstavljanja željeli bismo ukazati na važnost sudjelovanja plesnih umjetnika Hrvatske unutar Aerowaves mreže, te dati odgovore na neka često postavljana pitanja vezana za samu prijavu.

Predstavljenje će voditi dugogodišnji predstavnik Hrvatske za Aerowaves – Edvin Liverić.

Aerowaves je mreža plesnih festivala i kazališta osnovana 1996. koju čine 42 eksperta s područja suvremenog plesa iz 33 različite države s geografskog područja Europe.

Na prvom sastanku u Londonu 1996. godine pristigle su 262 video snimke iz 24 zemlje. Od tada započinje prezentacija plesnih izvedbi 10 finalista u sklopu Resolution! festivala u londonskom kazalištu The Place.

Devetnaest godina kasnije na natječaj pristiže preko 600 koreografija iz svih dijelova starog kontinenta, a finalisti, uz sad već tradicionalna izvođenja u Londonu, svoje radove mogu predstaviti i na dodatnih 25 scena diljem Europe. Toliko je, naime, registriranih partnera unutar platforme koju podržava EU od 2014. fondom “Creative Europe Programme”. Time je broj mogućih prezentacija unutar Aerowaves mreže u jednoj sezoni dosegao brojku od preko 100 izvedbi.

Unutar Aerowaves mreže, svake godine u travnju u jednom od europskih gradova održava se i Spring Forward festival, osnovan 2011., kojemu je cilj poticanje boljeg razumijevanja i senzibiliziranosti publike na polju plesne umjetnosti. U sklopu tog festivala organiziraju se okrugli stolovi na temu suvremenog plesnog stvaralaštva, razgovori s publikom, kao i radionice za buduće plesne kritičare.

Jer Aerowaves vjeruje kako se mladi plesni umjetnici razvijaju u susretu s publikom i umjetnicima iz ostalih zemalja, dok njihova publika ostaje oplemenjena iskustvom susreta s plesnom umjetnošću koja odiše originalnošću i mladalačkim individualnošću.

Više o mreži na www.aerowaves.org

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio