logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
PLEDGING FOOT
26.07.2015.

PLEDGING FOOT

Koreograf: Eléonore Valère Lachky
Izvođači: Sven Bahat, Andreja Jandrić, Luka Švajda, Una Štalcar Furač, Laszlo Takacs
Glazba: Art Blakey, John Zorn
Majstor rasvjete: Mario Vnučec
Umjetnički voditelj: Liberdance / Rajko Pavlić
Dizajnerica: Martina Granić
Fotograf: Damir Žižić
Financijski potpomogli predstavu: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb
U suradnji s : Hrvatski institut za pokret i ples

Predstava Eléonore Valère Lachky PLEDGING FOOT bazirana je na fizičkoj vještini svakog pojedinog plesača koja graniči s virtuoznošću. Predstava slavi pokret kao izazov te ga inkorporira u vrlo zamršenu prostornu i vremensku strukturu. Predstava je to iznimno visoke energije i optimizma, u kojoj tijelo plesača uživa i istodobno slavi samo sebe kao glavno izražajno sredstvo koje beskompromisno svladava vrlo zamršenu prostornu sintaksu, ali joj u svakom segmentu daje tzv. značenjski dio koji publici plasira konkretno značenje, budi radoznalost i znatiželju. U predstavi se ističu dva komplementarna sistema, brzina i stabilnost, koja su prisutna istodobno i međusobno se potpomažu. U radu na predstavi, težište je bilo na unapređivanju vještina plesača u oba smjera, koliko god je to moguće. Predstava se gradila kroz plesne fraze koja su dovele do snažnog kinetičkog iskustva u toku izvođenja. Svrha svih ovih procesa bila je pobuditi kreativnost i maštu kod plesača, kako bi njihov ples bio originalan i posve osoban.

ELÉONORE VALÈRE LACHKY rođena je 1979. Studirala je na P.A.R.T.S.-u. Kao plesačica, radila je s Ultima Vez-om Wima Vandekeybusa, Charleroi Danses pod ravnateljstvom Michèle Anne de Mey, Les ball-ets C de la B, Kristianom Smedsom, Emanuelom Gattom te Needcompany Jana Lauwersa, s čija je dva posljednja djela The Deer House i The Art of Entertainment trenutačno na turneji. Kao koreografkinja, autorica je djela Lands (Charleroi danses), Whirling (Trafo Theater, Mađarska) i The Darling Scenes (La Balsamine, Belgija). Od godine 2009. pomaže svom suprugu Antonu Lachkyju te mu je asistirala na njegova tri posljednja rada.

ANSAMBL SLOBODNOG PLESA “LIBERDANCE” osnovan je 1979. godine. U radu ansambla prevladavaju dvije komponente: plesno-edukativna i umjetničko-stvaralačka. Od samog početka ansambl se opredjeljuje za stručno-pedagošku orijentaciju svoje plesno-edukativne djelatnosti, te je oformio respektabilan stručno-pedagoški kadar koji velikom broju plesača pruža mogućnost plesnog usavršavanja i eventualne profesionalne afirmacije.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio