logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
LUNA MALEKOVA
25.07.2015.

LUNA MALEKOVA

Koncept, koreografija, izvedba: Martina Nevistić
Vizualno oblikovanje: Dora Đurkesac, Ana Vuzdarić
Glazba i dizajn zvuka: Višeslav Laboš
Glazbena podrška: Maja Posavec
Kostimografkinje: Kristina Bangoura, Martina Nevistić
Podrška: Ivana Pavlović
Dizajn rasvjete i dokumentacija: Luka Matić
Oblikovanje teksta: Rona Žulj
Dizajn: Saša Bastaić
PR: Amela Pašalić, Nina Križan
Organizacija: Nina Križan, Martina Nevistić
Produkcija: O.N.E.
Ko-produkcija: DOMINO/ Festival "Perforacije", HIPP/ Zagrebački plesni centar

Realizirano uz podršku: Ministarstvo kulture RH, Gradski ureda za kulturu Grada Zagreba, Udruga Domino/ festival “Perforacije”, HIPP, Zagrebački plesni ansambl

Luna Malekova je autorski projekt i solo Martine Nevistić. Luna Malekova je i lik, možda čak i alter ego, a sasvim sigurno sinonim za drugi svijet, drugu dimenziju, svijet mašte i svijet snova.
Plesom i multimedijom, projekt poseže u različite grane umjetnosti dočaravajući nadrealni svijet Lune Malekove. Luna je biće koje priča priče, ili možda uopće ne priča. Ona je biće koje je prisutno, a opet nije, ona predstavlja tijelo koje sanjari i ispoljava ono spontano, izravno, prirodno, jednostavno, nesputano i neobuzdano. Tijekom same izvedbe, a i nakon nje, glazba stvara atmosferu tog nadrealnog svijeta. Dualnost kao igra sa svijetom vidljivog i nevidljivog, shvatljivog i neshvatljivog, pravilnog i nepravilnog, realnog i nadrealnog, dosljedno prati koncept "širenja prostora", izazivajući asocijativan i neasocijativan niz. Kroz ovaj plesno-multimedijalni projekt, Martina Nevistić u svom već prepoznatljivom stilu još jednom propituje odnos izvođača i gledatelja, značenja upisanih u tijelo i njihove percepcije na višestrukim planovima.

Martina je autorica, izvođačica, pedagoginja. Osnivačica je umjetničke organizacije O.N.E., kroz koju se bavi autorskim radom na području izvedbe i multimedije. Diplomirala je Organizaciju i menadžment u Zagrebu i ples na Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) u Austriji. Sudionica je međunarodnog programa Communicating Dance preko HIPP-a. Njen rad postojano podržavaju HIPP/ Zagrebački plesni centar i Udruga DOMINO/ Festival „Perforacije“. Članica je i dio umjetničkog vijeća Zagrebačkog plesnog ansambla. Također, bavi se pedagoškim radom na domaćoj i međunarodnoj sceni.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio