logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
INCOGNITO
19.07.2014.

INCOGNITO

Koreografija: Lali Ayguade
Plesači: Lali Ayguade, Nicolás Ricchini
Glazba: Mar-Khalifé (Ya Nas-Yeribi)
Produkcija: Momentum Association

Ovaj duet usredotočuje se na tijelo, njegovu fizičku i apstraktnu dimenziju, kao i virtuoznost. Premda smo svjesni sebe kao svjesnih i inteligentnih bića i dalje postoje stvari koje si ne možemo objasniti. Sve što nas okružuje ima sustav. Mi smo sami kompleksan sustav, a u njemu se emocije međusobno sudaraju. Iza čudesnog ljudskog sustava leži i skriveni kozmos međusobno povezane mašinerije. Imamo mozak koji teži 200 grama, a napravljen je od najsloženijeg materijala ikad otkrivenog u svemiru.

Eulàlia Ayguade Farro rođena je u Barceloni 1980. U dobi od 8 godina počela se ozbiljno baviti glazbom (teorijom glazbe i klavirom) u školi Liceu i na Urquinaona Konzervatoriju u Barceloni. 1996. studirala je na Kazališnom Institutu, a godinu dana kasnije nastavila je studij na PARTS, pod ravnanjem Anne Terese De Keersmaeker. 2003. Eulàlia se pridružila Akram Khan kompaniji iz Londona, gdje je nastupala osam godina. Također je radila s Robertom Olivánom & Enclave Arts del Moviment u Kataloniji i Belgiji, Hofesh Shechter kompanijom iz Londona, te Publik Eye kompanijom iz Danske. Radila je i s koreografom Marcosom Morauom (dobitnikom Nacionalne nagrade za najboljeg koreografa 2013.) te s francuskom kompanijom Baró d'Evel. 2005. je osmislila vlastito djelo "Twice Read" zajedno sa slovačkim plesačem i koreografom Antonom Lachkym (jednim od osnivača Les Slovaks Dance Collective). Između 2007. i 2009. osmislila je djelo manjeg formata s akrobatom i klaunom Joan Ramon Graell (trenutnim direktorom Cirkuskog udruženja Barcelone). 2012. je napravila "Encuentro" s Joan Català i muzičarem Jordi Molinom, te trio "Little Me" s Joan Català i Young Jin Kim. 2013. stvorila je duet "Incognito" s kojim trenutno nastupa.

Gostovanje predstave INCOGNITO ostvareno je u suradnji sa Accion Cultural Espanola - program ACE/PICE.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska �upanija EU creative europe ACE PICE NPN BEUFRAGTE GPS TMU Kultura nova Op�ina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Jutarnji Glas Istre Radio Maestral Radio Istra
Donatori
Studena