logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
THAT`S IT
21.07.2014.

THAT`S IT

Koncept, koreografija i izvedba: Sabine Molenaar
Glazba: Emilian Gatsov
Oblikovanje svjetla: Filip Timmerman
Dramaturgija: Gina Șerbănescu
Produkcija: Sandman
Koprodukcija: Workspace Brussels
Uz potporu: 4Culture Association (Bucharest), Ultima Vez, workspacebrussels (Belgium), Jardin d’Europe, Culture Programme of the European Union, Joji inc
Zahvala: Workspace Brussels, Artpotheek, Festival Cement

Gdje prestaju snovi, a počinje stvarnost?
U svojoj novoj solo predstavi, Sabine Molenaar lebdi između raznih slojeva stvarnosti, otimajući se svijetu snova i noćnih mora u kojem poprima oblike stvorenja sakrivenih u najmračnijim dijelovima naše mašte. Pokretom prikazuje snove koji transformiraju tijelo, vrijeme i prostor. U krajoliku snova, priče i slike prolaze bez neke logike, kao na vlaku smrti u kojemu se brzo izmjenjuju sjećanja i asocijacije.
Sa svakim pokretom transformacije Molenaar zavodi gledatelja dok se on ne suoči s vlastitim najvećim strahom: da ništa nije onako kako se čini. Svojom izvedbom drži gledatelja u vrtlogu neugode zbog gubitka kontrole, čime otvara vrata svjetovima drugačije percepcije gdje postoji samo jedno goruće pitanje: gdje prestaju snovi, a počinje stvarnost?

Sabine Molenaar (rođena 1985. u Nizozemskoj) preselila se u Amsterdam 2003. na studij modernog kazališnog plesa u trajanju od četiri godine na sveučilištu Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. 2006. surađivala je s Ann van den Broek na predstavi `E19 the way to San José' a od 2006. do 2008. bila je suosnivačica nizozemske kompanije 'Instant Collective'. 2008. je došla u Bruxelles gdje je više od dvije godine radila s kompanijom 'Peeping Tom' s kojom je išla i na međunarodnu turneju s predstavom `32 rue Vandenbranden'. Radila je i s baletnom kompanijom JOJI inc i Speedblattle Collective. 2012. je osmislila svoju prvu solo izvedbu That`s it, pod pokroviteljstvom njene nove kompanije Sandman. That's it je osvojila prvu nagradu na ACT festivalu u Bilbaou i nagradu za najbolji ženski talent Kazališta Aan Zee' u gradu Oostende, u Belgiji. Trenutno je na međunarodnoj turneji. U ožujku 2015. u Nizozemskoj će biti premijerno izvedena njena druga predstava pod nazivom Touch me!

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio