logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
UNTURTLED
26.07.2009.

UNTURTLED

„Unturtle“ bi značilo uzeti kornjači oklop kako bismo vidjeli što je skriveno ispod njega. Ali u predstavi Isabelle Schad i Laurenta Goldringa nije nam dopušteno zaviriti ispod oklopa.

Naprotiv: Tijelo gotovo posve nestaje ispod pokretljivog pribora (pokretne kamuflaže), ali svejedno izlaže pokrete kao materijalne. Čini se gotovo kao da se odjeća pomiče sama: u izdužavanju (širenju) i skupljanju (zgušnjavanju), nadimanju i sažimanju rukava bluze, koji naizgled oduzimaju tijelu njegove vlastite impulse poketa.

UNTURTLED“ ne “odmata” tijelo, nego započinje hotimičnu konfuziju glede pitanja gdje pokret nastaje i njegovog odvajanja od subjekta koji ga nadzire. Oči promatrača zamišljaju dijelove tijela, koji su odgovorni za određeni pokret, ali svejedno su zavedene na pogrešan put.

Tijelo se predstavlja kao imaginarno, osim nogu i glave, i postaje nevidljivo ispod svog oklopa, dopuštajući samo pretpostavke glede svojega izgleda.
Susanne Foellmer

Koreografi: Isabelle Schad, Laurent Goldring
Svjetlo i zvuk: Bruno Pocheron
Glazba: Luc Ferrari / Plastikman

Produkcija: Isabelle Schad u suradnji s CCN Tours, Espace Pasolini - Théâtre International Sophiensaele Berlin, TanzWerkstatt Berlin
Uz podršku: Grada Berlina - Senatskanzlei Kulturelle Angelegenheiten, Fonds Darstellende Künste e.V.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio