logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
SIMPLE LIFE / JEDNOSTAVAN ŽIVOT
26.07.2009.

SIMPLE LIFE / JEDNOSTAVAN ŽIVOT

Projekt SIMPLE LIFE u svoje središte postavlja dva subjekta: gledatelja i izvođača koji se susreću jedan na jedan i razmjenjuju u tom direktnom činu umjetnički rad. Umjetnički rad je u ovom slučaju ne samo jednokratan unikat nego izrađen isključivo i u svrhu ove “primopredaje”. Umjetnik je tako na svojevrsnom prapočetku svoje djelatnosti; izrade umjetničkog djela u svrhu i/ili za, a gledatelj, zbrinut u svojoj ekskluzivnoj poziciji nazočava koncentrirano i neometano plesu koji je načinjen i izveden upravo za njega osobno - štoviše - koji je od tog trenutka u njegovom vlasništvu.

SIMPLE LIFE je tako svojevrstan repertoar plesnih minijatura, unikatnih plesova koji se izvode samo jednom: 1 ples po gledatelju. Broj plesova je tako i definitivni broj gledatelja.
Uz svaki ples dolazi mala programska bilježnica koju plesači, koji su ujedno i autori plesova, izrađuju samostalno, a koja nastaje paralelno s izradom plesa. Bilježnica je programska knjižica, tekst, dnevnik, navigator plesa, zabilješke o autoru, procesu i radu...
Plesovi se ne ponavljaju i ne dokumentiraju. Konceptualno i dramaturško polje ovog projekta tako tematizira izrazitu poroznost plesne umjetnosti, ekskluzivnu izvedbenost samog plesnog čina koja je uvijek u oku onoga koji gleda kao i u trenutku onoga koji izvodi, a s druge strane ekonomiju izrade i izvedbe plesa kao umjetničkog djela, kao umjetničkog čina.

Koncept i autorica: Marjana Krajač
Asistencija i suradnica na projektu: Iva Korenčić
Dramaturška podrška: Marko Kostanić
Izvedba i autori plesova: Pavle Heidler, Zrinka Lukčec, Martina Nevistić, Maja Marjančić, Andreja Široki
Produkcija: Zagrebački plesni ansambl


« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio