logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Uz ovacije zatvoreno 19. Festivalsko izdanje
25.07.2018.

Uz ovacije zatvoreno 19. Festivalsko izdanje

U nedjelju je završilo 19. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu.

Posljednjeg dana Festivala na rasporedu su bile tri predstave. Nagrađivani talijanski umjetnik Marco Chenevier u interaktivnoj predstavi Qunitetto svojom je duhovitošću i britkim humorom oduševio publiku u Mediteranskom plesnom centru. Pojedinci iz publike, među kojima i selektorica Snježana Abramović Milković u ovoj su predstavi zaplesali na sceni, birali glazbene brojeve, vodili rasvjetu te tako pomogli Marcu da uspješno, iako na početku sam, igra u svom kvintetu.

Na sceni u Kaštelu Grimani nastupio je Matija Ferlin sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i STAGING A PLAY: TARTUFFE koju je publika popratila zasluženim velikim pljeskom.

Festival su službeno zatvorili Borna Babić i Louis Thuriot kratkim i vrlo upečatljivim duetom PEEPING EYE na gradskom trgu te njime omogućili dobro raspoloženje publike do kraja večeri.

Na ovogodišnjem Festivalu imali smo prilike vidjeti umjetnike iz mnogih zemalja, nekoliko velikih koreografskih imena, mlade koreografe i autore kao i predstavnike hrvatske plesne scene. Ukupno deset različitih plesnih predstava predstavilo je različitost i raskoš europske plesne scene.

Do sljedeće godine i novih plesnih čarolija u Svetvinčenatu srdačan pozdrav i veliko hvala svima koji su sudjelovali u stvaranju još jedne uspješne edicije festivala, svi umjetnicima, suradnicima, osoblju i vjernoj publici.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio