logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Uz impresivnu izvedbu GRAN BOLERO zatvorili smo festival!
29.07.2021.

Uz impresivnu izvedbu GRAN BOLERO zatvorili smo festival!

Predstava GRAN BOLERO Španjolca Jesúsa Rubija Gamoa zatvorila je u nedjelju 22. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat.

Kroz tri dana Festival je uključio i publici predstavio devet probranih predstava renomiranih koreografa i plesnih skupina, ali i mladih nada europske i svjetske suvremene plesne scene.

Na 22. Festivalu plesa i neverbalnog kazališta svoja su koreografska i plesna promišljanja od 23. do 25. srpnja u Sventvinčentu, među ostalima, predstavili plesači Bitef Dance Company iz Beograda, kroz predstavu Prostor za revoluciju, po konceptu i u koreografiji plesne umjetnice Isidore Stanišić.

Španjolski duo No bautizados plesačice i koreografkinje Katije Humenyuk te glumca i pantomimičara Rolanda Salaméa izveo je predstavu Lo invisible, a ansambl zagrebačkog Studija za suvremeni ples komad Spektakl koreografkinje Irme Omerzo.

Od domaćih umjetnika, publici je predstavljena najnovija produkcija Zagrebačkog plesnog ansambla REVEL REVEL, dok je njemački koreograf Moritz Ostruschnjak na svetvinčentskom je trgu predstavio rad Plesne upute (neće zauvijek biti ovako), plesni solo u izvedbi plesača Daniela Conanta.

Publika je u Kaštelu Grimani imala priliku pogledati i praizvedbu plesno-glazbene monodrame LULU koreografa i redatelja Staše Zurovca inspiriranu dramama Franka Wedekinda Duh zemlje i Pandorina kutija, u izvedbi brazilske plesačice Andresse Miyazato uz pratnju violinističkog virtuoza Alexandera Balanescua.

U sklopu festivala održane su i dvije radionice za plesače i izvođače, a Anera Stopfer iz Deska Kreativne Europe Ministarstva kulture i medija održala je edukativnu interaktivnu prezentaciju za profesionalce u umjetnosti.

Posljednje večeri Festivala, u Mediteranskom plesnom centru prikazana je plesna predstava SKUPA, produkcija Umjetničke organizacije 21:21 u koreografiji Petre Hrašćanec koja kreće od korskih igara kao premise zajedništva na sceni. Američka izvođačica Abby Crain na središnjem je gradskom trgu izvela plesni rad Druga strana: Noć sanjarenja, nastao u suradnji s koreografkinjom Sarom Shelton Mann.

Program je u Kaštelu Grimani u nedjelju navečer zaključila spektakularna plesna produkcija Gran Bolero, izvedbena reinterpretacija hipnotične privlačnosti Ravelova "Bolera" španjolskog koreografa Jesúsa Rubija Gamoa. Koprodukcija dvaju najvećih španjolskih plesnih kuća, Madrilenian Teatros del Canal i Mercat de les Flors, predstava je proglašena najboljom plesnom produkcijom u Španjolskoj 2020. godine.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio