logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
AEROWAVES izbor & domaća plesna scena u 19. Festivalskoj ediciji
15.07.2018.

AEROWAVES izbor & domaća plesna scena u 19. Festivalskoj ediciji

Festival i ove godine predstavlja radove umjetnika iz europske plesne platforme Aerowaves. Aerowaves djeluje od 1996. godine, a danas okuplja 45 plesnih stručnjaka iz 33 zemlje koji predano rade selekciju i promociju najperspektivnijih mladih koreografa iz Europe. Na njihov natječaj godišnje se prijavi više od 600 radova od kojih se u program TWENTY odabire i promovira njih 20. Stvarajući vezu između plesnih umjetnika, programatora i publike ova platforma od izuzetne je važnosti za plesnu umjetnost.

Od ukupno deset predstava na ovogodišnjem programu, tri predstave odabrao je predstavnik Hrvatske za Aerowaves, glumac i redatelj Edvin Liverić. Riječ je o sljedećim predstavama: A MOMENT belgijske koreografkinje i izvođačice Sabine Molenar, QUINTETTO talijanskog redatelja, koreografa i izvođača Marca Cheneviera te BOLERO španjolskog koreografa Jesύsa Rubio Gamo.

Hrvatsku plesnu scenu ove godine zastupaju također tri predstave. Nakon nekoliko sezona vraća se Studio za suvremeni ples s predstavom UMJETNIK ZA HITNE INTERVENCIJE čiji koncept i koreografiju potpisuje francuski umjetnik Clément Layes, i koja je već osvojila srca zagrebačke publike. Predstava na zanimljiv i duhovit način problematizira položaj umjetnika u društvu te način na koji društvo oblikuje današnjeg umjetnika. Na velikoj sceni igrati će STAGING A PLAY: TARTUFFE u koreografiji domaćeg umjetnika Matije Ferlina koja je svoju premijeru imala 2017. u Mediteranskom plesnom centru, a sada je želimo predstaviti široj festivalskoj publici.

Festival će zatvoriti mladi riječki plesač Borna Babić i njegov belgijski kolega Louis Thuriot. Oboje su studirali na Codarts-u, plesnoj akademiji u Rotterdamu, a danas rade u kompaniji Guy & Roni / Poetic Disasters Club. Predstavom PEEPING EYE ovaj duo govori o tome koliko zapravo ne vidimo svijet oko sebe tešto se događa ako barem na tren otvorimo oči.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio