logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
'Adorabilis', 'U nizu' i 'Horizont događaja' večeras na festivalu
22.07.2017.

'Adorabilis', 'U nizu' i 'Horizont događaja' večeras na festivalu

Treća festivalska večer uključuje tri plesne izvedbe - program počinje u 21.30 sati na gradskom trgu uz izvedbu U nizu u koreografiji Ane Mrak. Riječ je o kratkoj plesnoj cjelini nastaloj kao rezultat Izvedbene radionice prve godine izvedbenog smjera BA studija suvremenog plesa.

Fokus radionice počivao je na grupnom radu, zajedničkom stvaranju raznolikih tipova plesnog materijala te individualnom variranju istog. Kroz 20 minuta izvedbe, desetoro plesača tvore međuovisnu grupu koja postepeno akumulira i multiplicira plesni materijal, te kroz različite tipove lančanih reakcija zajednički mijenja ritam, smjer kompozicije i odnose unutar grupe.

Uslijedit će izvedba predstave Adorabilis portugalsko-brazilskog dua Jonasa Lopesa i Landera Patricka, inače dio programa Twenty 17 plesne platforme Aerowaves koji uključuje 20 najperspektivnijih nadolazećih koreografa i plesnih skupina u Europi.

Uzimajući hobotnicu kao simbol višestrukosti, spomenuti autori su stvorili ples u hobotnica-stilu, svrha kojega je progutati, probaviti i izbljuvati razne kulturne i prirodne reference. Octopus Adorabilis koristi svoje tijelo, svjetlo i zvuk kao neovisne elemente koji utječu na ponašanje i reakcije njegovih tumača, jednako kao što glad, temperatura i seksualni nagon utječu na odluke životinja. Predstava Adorabilis bit će izvedena u 22 sata u kaštelu Grimani, a cijena ulaznice iznosi 60 kuna.

Večer završava uz domaći projekt - Horizont događaja autorice i koreografkinje Martine Nevistić daje nam uvid u nadrealan svijet androgenih bića, koji je istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog. Predstava uprizoruje povezanost mikrokozmosa jedne jedinke, jednog unutarnjeg svijeta, zatim povezanost više jedinki, i u konačnici na koji način se te jedinke odnose prema široj slici svemira, makrokozmosa. Predstava Horizont događaja bit će izvedena u 23 sata u gradskoj loži.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio