logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Tri domaća projekta u programu festivala
17.07.2017.

Tri domaća projekta u programu festivala

Domaću plesnu scenu ove godine na festivalu zastupaju tri projekta: The Devil's Garden autora i koreografa Davida Hernandeza u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla otvara prozor u društvo unutar društva – zajednicu žena izvan svakodnevne stvarnosti. Kao Amerikanac koji koreografira djelo za hrvatske plesačice, Hernandez se postavio kao svjedok, kao netko izvana tko promatra što se događa, želeći da i publika doživi nešto slično onome što je on doživio gledajući jedan svijet izvan svog vlastitog. Taj svijet zaustavljeno je metaforičko područje između granica muške patrijarhalne stvarnosti našeg svijeta, u kojem se različiti ženski životi ispresijecaju i djeluju jedni na druge. Predstava The Devil's Garden bit će izvedena u petak, 21. srpnja u 22 sata u kaštelu Grimani.

U nizu je kratka plesna cjelina nastala kao rezultat Izvedbene radionice prve godine izvedbenog smjera BA studija suvremenog plesa. U koreografiji Ane Mrak i izvedbi studenata spomenutog studija, fokus radionice počivao je na grupnom radu, zajedničkom stvaranju raznolikih tipova plesnog materijala te individualnom variranju istog. Kroz 20 minuta izvedbe, desetoro plesača tvore međuovisnu grupu koja postepeno akumulira i multiplicira plesni materijal, te kroz različite tipove lančanih reakcija zajednički mijenja ritam, smjer kompozicije i odnose unutar grupe. U nizu će biti izveden u subotu, 22. srpnja u 21.3o sati na gradskom trgu.

Horizont događaja autorice i koreografkinje Martine Nevistić daje nam uvid u nadrealan svijet androgenih bića, koji je istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog. Predstava uprizoruje povezanost mikrokozmosa jedne jedinke, jednog unutarnjeg svijeta, zatim povezanost više jedinki, i u konačnici na koji način se te jedinke odnose prema široj slici svemira, makrokozmosa. Predstava Horizont događaja bit će izvedena u subotu, 22. srpnja u 23 sata u gradskoj loži.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio