logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Rezidencijalni boravak: NOTT, Lada Petrovski Ternovšek (HR/SLO)
29.09.2014.

Rezidencijalni boravak: NOTT, Lada Petrovski Ternovšek (HR/SLO)

Lada Petrovski Ternovšek - NOTT
Prezentacija: 26.9.2014., 20h, Mediteranski plesni centar

Od 17. do 27.rujna, u MPC-u su boravile umjetnice Lada Petrovski Ternovšek, Andreja Kopač i Petra Veber. Započele su rad na novom projektu naslova "Nott" čija će se premijera održati u Plesnom Teatru Ljubljana u ožujku 2015. Predstava Nott biti će plesni solo sastavljen od niza intimnih priča koje pripadaju plesačici, njenim sjećanjima, željama i čežnjama. Nott je nordijska boginja noći; Nott je skraćenica za nokturno. Ako su pokreti Jana Fabrea usamljeni kao ulični psi, onda je moje gibanje pokret lastavice, ptice selice, koje putuje kroz vrijeme, kroz prostor djetinstva i djeteta u meni – koja plešem na prijelazu između dana i noći.

Lada Petrovski, hrvatska umjetnica sa slovenskom adresom, studirala je na plesnoj akademiji SEAD Salzburg. Surađivala je s pedagozima i koreografima poput Andrewa Harwooda, Martina Sonderkampa, Milana Kozaneka, Ori Flomin, Zuzanom Kozankovom, Antonom Lachkyem i drugima. 2008.godine pridružila se slovenskoj plesnoj kompaniji EnKnap te razvija vlastite projekte.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio