logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Rezidencijalni boravak: HUNTING SEASON, Milan Tomašik (Slovačka/Slovenija)
07.06.2014.

Rezidencijalni boravak: HUNTING SEASON, Milan Tomašik (Slovačka/Slovenija)

Prezentacija rada: Rythme Libre
Subota, 7.06., 17.00
Mediteranski plesni centar Svetvinčenat

Milan Tomášik, zajedno s plesačima iz Slovenije i Italije (Jan Rozman, Alessandro Sollima, Tina Valentan, Špela Vodeb, Aja Zupanec) proveo je 14 dana na umjetničkoj rezidenciji u Svetvinčentu. Tijekom rezidencije, nastavili su svoje umjetničko istraživanje tijekom kojeg su propitivali mogućnosti ritma: od načina disanja, mišićnog tonusa do napetosti i relaksacije tijela te fluidnosti pokreta pritom kreirajući audiovizualnu ritmičku strukturu.

Predstava Rythme Libre svoju će pretpremijeru doživjeti u rujnu u Slovačkoj (Stanica Žilina-Záirečie), a premijeru u 24.listopada 2014. godine u Sloveniji (Španski borci, Ljubljana).

U subotu, 7.lipnja u 17h pogledajte prezentaciju rada u nastajanju!

Milan Tomášik je rođen u Slovačkoj. Trenutno radi u Sloveniji i Belgiji, a ples je studirao na konzervatoriju J. L. Bellu u Banskoj Bistrici te na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Bratislavi. 2004. diplomirao je u Bruxellesu na predstavi P.A.R.T.S, koju je režirala Anna Teresa de Keersmaeker. 2001. sudjelovao je na bečkom ImpulsTanz festivalu dobivši stipendiju Dance Web, a zatim otišao na turneju s nizozemskom družinom MAPA. 2004. primio je nagradu grada Prievidzae za predstavljanje suvremenoga plesa u Slovačkoj i inozemstvu. U Sloveniji je osmislio solo predstavu Within (PTL, 2006.), predstavu Baga-Basta u suradnji s Alexanderom Gottfarbom (PTL, 2008), predstavu 3NITI za tri izvođačice (Flota, 2008.), multimedijalnu predstavu Displaced Body u suradnji s Jelenom Milovanović (Aksioma, 2010.) te solo predstavu Off-Beat. U Sloveniji je također surađivao s nekoliko priznatih autora: Iztokom Kovačem (Mozart-Hype as I Wanna Be, 2005.), Majom Delak i Malom Kline (Gallery of Dead Women, 2005.), Snježanom Premuš (You, 2007.), Barbarom Novakovič Kolenc (Winter‘s Tale, 2007.). Milan je suosnivač i aktivni član trenutno vrlo uspješne skupine Les SlovaKs Dance Collective. S njima je napravio dvije plesne predstave (Opening Night and Journey Home), a od 2007. nastupa po turnejama u Europi, Africi te Srednjoj i Sjevernoj Americi.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio