logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Renomirani španjolski umjetnici Señor Serrano i Laura Alvarez predvode program ovogodišnjeg Festivala!
10.07.2017.

Renomirani španjolski umjetnici Señor Serrano i Laura Alvarez predvode program ovogodišnjeg Festivala!

Među najpriznatijim umjetnicima ovogodišnjeg programa izdvaja se svakako kazališna kompanija Agrupación Señor Serrano koja se po treći put vraća na Festival - riječ je o skupini koja stvara originalne produkcije temeljene na pričama iz suvremenog doba. Na ovogodišnjem festivalu gostuju s predstavom Birdie (Ptičica) – to je multimedijalna predstava s videom uživo, predmetima, Hitchcockovim Pticama, viđenim iz jednog novog ugla, maketama, dvije tisuće mini-životinja, ratovima, krijumčarima, masivnom migracijom i tri izvođača koji se s humorom, kritikom i predanošću ljudskom rodu hvataju u koštac s kaotičnim svijetom. Birdie će biti izvedena u nedjelju, 23. srpnja u 22 sata te ujedno zatvoriti ovogodišnji festival.

Osnovana od strane Àlexa Serrana u Barceloni 2006., Agrupación Señor Serrano koristi obilje inovativnih i vintage alata kako bi proširila granice kazališta koje stvara te tako stvara kombinaciju scenskih izvedbi, teksta, zvuka i maketa, kako bi uprizorile priče o proturječnim vidovima iskustva današnjeg čovjeka. Za svoj rad nagrađeni su Srebrnim lavom na Venecijanskom bijenalu 2015., te ovjenčani brojnim nagradama i sjajnim kritikama u medijima diljem svijeta.

Renomirana španjolska plesna umjetnica i koreografkinja Laura Aris Alvarez na festivalu gostuje s čak tri projekta: Open Wound (Otvorena rana) dio je serije solo radova nazvanih MicroActions, dok je duet Cualquier Mañana (Jednog jutra) rezultat suradnje s umjetnikom Alvarom Estebanom u projektu Anatomija slomljenih stvari, kojim se ova umjetnica bavi protekle tri godine - riječ je o intimnom duetu o urođenoj tuzi slomljenih stvari. Pored ovih izvedbi, Aris Alvarez će na festivalu održati i radionicu Izvori snage, namijenjenu profesionalcima te plesačima s osnovnim predznanjem.

Laura Aris Alvarez u svom izvođačkom iskustvu deset je godina bila članica čuvene belgijske plesne kompanije Wim Vandekeybus/Ultima Vez; dotad je djelovala kao članica španjolske plesne kompanije Lanònima Imperial te je radila s umjetničkim kolektivom General Elèctrica kroz nekoliko predstava Tomása Aragaya. Proteklih sedam godina radi kao slobodna umjetnica; dobitnica je nagrade Lladró za najbolju plesačicu na Festivalu de Valencia 1999.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio