logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Predstave 'Alien Express' i 'The Devil's Garden' večeras u Svetvinčentu!
21.07.2017.

Predstave 'Alien Express' i 'The Devil's Garden' večeras u Svetvinčentu!

Drugi festivalski dan uključuje dvije izvedbe: Alien Express slovenskih umjetnika Žigana Krajnčana i Gašpera Kunšeka dio je Aerowaves selekcije prema odabiru glumca i redatelja Edvina Liverića, predstavnika Hrvatske za Aerowaves.

Spomenuta izvedba dio je programa Twenty 17, koji uključuje 20 najperspektivnijih nadolazećih koreografa i plesnih skupina u Europi. Alien Express svojevrsno je plesno putovanje kroz preobrazbe. Pretvarajući Davida i Golijata u Kentaura, penjući se na planinu ili pjevajući ljubavnu pjesmu, autori prizivaju na pozornicu snolike slike u ovom razoružavajućem i napetom duetu. Spomenuta predstava bit će izvedena u petak, 21. srpnja, 21.30 sati na gradskom trgu, a ulaz je slobodan.

Domaću plesnu scenu ove godine na festivalu, među ostalim projektima, zastupa predstava The Devil's Garden autora i koreografa Davida Hernandeza u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla. Ta izvedba otvara prozor u društvo unutar društva – zajednicu žena izvan svakodnevne stvarnosti.

Kao Amerikanac koji koreografira djelo za hrvatske plesačice, Hernandez se postavio kao svjedok, kao netko izvana tko promatra što se događa, želeći da i publika doživi nešto slično onome što je on doživio gledajući jedan svijet izvan svog vlastitog. Taj svijet zaustavljeno je metaforičko područje između granica muške patrijarhalne stvarnosti našeg svijeta, u kojem se različiti ženski životi ispresijecaju i djeluju jedni na druge. Predstava The Devil's Garden bit će izvedena u 22 sata u kaštelu Grimani. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio