logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Novi raspored Festivala i epidemiološke mjere - #theshowmustgoon
14.07.2020.

Novi raspored Festivala i epidemiološke mjere - #theshowmustgoon

Uslijed novodonesenih epidemioloških mjera tim Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat posljednjih se dana suočavao s teškim odlukama – otkazati ili ne. Na zadovoljstvo organizatora i radost publike odlučeno je da se plesati treba, može i želi. U kratkom roku realizacija festivala prilagođena je svim donesenim mjerama; o sudionicima i posjetiteljima brinuti ćemo redovnom dezinfekcijom prostora, održavanjem propisanih razmaka, mjerenjem temperature te nošenjem maski. Nažalost, zbog donesenih mjera, iz rasporeda su izostala druženja u Plejsu, lokaciji za neformalna druženja umjetnika i publike koju smo prvi puta predstavili 2019.godine, a izostala je i predstava beogradskog Bitefa kojeg ćemo ugostiti prvom idućom prilikom.

Ovogodišnji će Festival, na sceni Kaštela Grimani, otvoriti predstava BEAT-I just wish to feel you belgijskog DOPE kolektiva u kojoj plesačica suvremenog plesa i hip-hoper donose nevjerojatno tjelesni, sirov, ali i dirljiv duet o ljudskim odnosima. Nakon toga uslijediti će plesni film PULSAR autorice Martine Nevistić u gradskoj loži, a odmah nakon toga vratiti ćemo se u Kaštel gdje nas očekuje Gore, najnovija predstava Zagrebačkog plesnog ansambla.
Preostala dva dana pratit ćemo program umjetnika iz Belgije, Španjolske, Italije, Francuske i Hrvatske. Po prvi puta domaćoj će se publici predstaviti katalonska koreografkinja Roser López Espinosa s predstavom TRAMA koja će održati i radionicu Floorwork za profesionalne plesače u Mediteranskom centru.
U sklopu selekcije Top 20 Aerowaves umjetnika, osim spomenute predstave BEAT - I just wish to feel you gledati ćemo i HARLEKING autorskog dvojca Enrica & Ginevre, te duet za muškarca i dijete DES GESTES BLANCS Sylvaina Bouilleta i Luciena Reynesa. Premijerno će se izvesti predstava ESBAT pulske autorice Aleksandre Mišić, a koja nastaje u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta-prevođenje tradicije u suvremenu kulturu.

Savičenta je postala nezaobilazno mjesto susreta plesnih umjetnika iz zemlje i svijeta. Svojim dugogodišnjim djelovanjem ovaj festival je utkao ples u tkivo istarskog gradića i učinio ga najplesnijim gradom u regiji, a i šire. Zajedničkim snagama organizatora, umjetnika, publike i cijele lokalne zajednice slavljenje plesa nastavit će se i ovo ljeto. Vjerujemo da ćemo uz odgovornost i discipliniranost festivalskog tima, umjetnika i svakako publike uspješno održati i 21. festivalsku ediciju.

Prodaja ulaznica vrši se prvenstveno online na portalu www.ulaznice.hr, kako bi smanjili zadržavanje većeg broja ljudi na festivalskoj blagajni. Na sam dan izvedbe, ukoliko je preostalo slobodnih mjesta, ulaznice će se prodavati na festivalskoj blagajni koja će se nalaziti pri uredu TZ Svetvinčenat na Glavnom trgu u Svetvinčenat, svaki dan od 19 sati.

Detaljan raspored provjerite ovdje.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio