logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Najpoznatiji ljetni plesni festival ponovno otvara vrata svojih pozornica!
19.07.2013.

Najpoznatiji ljetni plesni festival ponovno otvara vrata svojih pozornica!

Ovogodišnje plesne aktivnosti u Svetvinčentu započele su već u lipnju u Mediteranskom plesnom centru, koji od ove godine postaje stalno mjesto okupljanja hrvatskih i inozemnih umjetnika na umjetničkim rezidencijama i radionicama. Vrhunac plesnog druženja svakako je 14.Festival plesa i neverbalnog kazališta koji će se održati od 19. do 22. srpnja. Ovogodišnje izdanje obilježit će koreografi iz Danske, Norveške, Belgije, Slovačke, Cipra, Španjolske, Francuske i Hrvatske. Dio programa i ove će godine biti besplatan, a kao i do sada, program će se odvijati na četiri atraktivne lokacije; pod zvjezdanim nebom na renesansnom trgu, u kaštelu Grimani i u renesansnoj loži, te u dvorani ranije spomenutog Mediteranskog plesnog centra. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, međunarodni ljetni plesni festival, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te, najljepše od svega, brojne i odane publike koja iz godine u godinu dolazi u Svetvinčenat zbog Festivala.

U trinaest godina održavanja prikazano je više od 180 plesnih predstava različitih žanrova iz cijeloga svijeta, a sve inozemne predstave uvijek su bile prvi put predstavljene u Hrvatskoj.

Veselimo se ponovnom susretu s vama u Svetvinčentu.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio