logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Mediteranski plesni centar poklanja djeci plesnu vikend radionicu i predstavu E=mc2
26.04.2014.

Mediteranski plesni centar poklanja djeci plesnu vikend radionicu i predstavu E=mc2

Pozivamo vas na besplatnu plesnu radionicu za djecu koja će biti održana 26. i 27. travnja 2014. u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu, pod vodstvom plesačice i koreografkinje Aleksandre Mišić.
Nakon plesne radionice polaznici će imati priliku vidjeti kako to rade profesionalci u predstavi Zagrebačkog plesnog ansambla – E=mc2 (Volim fiziku), 27. travnja u 18 sati.

Ulaz na radionicu i predstavu je besplatan i svi su dobrodošli!

Termini radionice
Subota 26.4. od 10 do 13h
Nedjelja 27.4. od 11 do 13h

U dva dana besplatne radionice polaznici će imati priliku osvijestiti svoje tijelo kroz igru, pokret i ples, a pritom se dobro zabaviti. Kroz razne plesne igre, koje kod djece potiču maštu, moći će naučiti što je to improvizacija, slobodni plesni pokret, razviti kreativnost, te pronaći svoj poseban način plesa. Radionica je namijenjena osnovnošklocima.

Kako bi vidjeli u što se sve plesna igra može pretvoriti i na koje sve načine možemo zaplesati, pripremili smo još jedan lijepi poklon u obliku profesionalne plesne predstave E=mc2 (Volim fiziku) koja govori o fizici na jedan potpuno novi i jako zanimljiv način. U ovoj predstavi će plesači zaigrati igru između gravitacije i akceleracije, ispitati što je to energija i kako ovisi o masi, vidjeti kakva se komunikacija može uspostaviti djelovanjem centripetalne i centrifugalne sile, na koji način naša tijela proizvode i konzumiraju zakon količine gibanja te istražiti koliko smo izloženi djelovanju fizikalnih zakona, a da to i ne primjećujemo.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio