logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
MPC - Rezidencija: Dinamo Danza (ES)
03.06.2015.

MPC - Rezidencija: Dinamo Danza (ES)

FLECHA ROTA - rezidencijalni boravak skupine Dinamo Danza, Španjolska
Prezentacija: 6.6., 20h, MPC

Nakon već realizirane predstave Flecha Rota (Slomljena strijela) predstavljene na Zawirowania Choreography Competition 2014. u Poljskoj, i nagrađene na Jerusalem Dance Week Festival 2015., umjetnici odbacuju sve kazališne elemente osim vlastitih tijela i u Svetvinčentu tijekom desetodnevne rezidencije pripremaju novi, site-specific projekt za otvorene prostore.

Flecha Rota govori o strahovima i našim ljudskim kapacitetima da se s njima suočimo. Inspirirani knjigom Miyama Musashija, troje umjetnika kao simbol ovih unutarnjih borbi uzimaju lik samuraja. Na načelima borilačkih vještina, Carmen, Javier i Julio traže zajednički jezik za izvedbu s polazištima u različitim poljima izvedbenih umjetnosti (kazalište, ples, cirkus). Do kakvih su rezultata došli, provjerite u subotu! Pozivamo Vas da ostanete prisutni i nakon prezentacije, na druženju i razgovoru s umjetnicima!
Raniji rad pogledajte na LINKU!

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio