logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
LAURA ARIS ALVAREZ (ES): plesna radionica POWER SOURCES
08.06.2017.

LAURA ARIS ALVAREZ (ES): plesna radionica POWER SOURCES

21. - 23.7., 10 – 14 sati, Mediteranski plesni centar

LAURA ARIS ALVAREZ (ES): plesna radionica POWER SOURCES

Osim izvedbenog programa, tijekom 18. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, održati će se i radionica IZVORI SNAGE pod vodstvom Laure Aris Alvarez. Radionica je namijenjena profesionalcima te plesačima s osnovnim predznanjem, a broj mjesta je ograničen, dakle, pročitajte detaljni opis radionice i ukoliko vas zanima, prijavite se što prije!

O RADIONICI: "Kao pedagog, željela bih podijeliti svoja vjerovanja, misli, savjete i stečeno iskustvo kako bih nadahnula i potaknula druge da nastave svojim vlastitim putem. Koristim različite vježbe i improvizacije u zadacima koji polaznicima pomažu da razviju svijest o vlastitom tijelu, intuiciju i nagonski pokret. U svom pristupu posvećujem veliku pozornost specifičnim tehnikama i temeljitom radu. Svi smo mi ranjivi, svi smo i snažni i krhki, i prihvaćanje tih dvaju krajnosti presudno je kako bismo bili autentični i živjeli uravnoteženo. Počevši od tih premisa i od naše tjelesnosti i kontaktnih improvizacija, tražit ćemo one kreativne impulse koji, jednom oslobođeni, nude nove mogućnosti. Promatrat ćemo kako su krajnosti ponekad u uravnoteženoj napetosti, kako napetost privlači pozornost, a tišina postaje rječita. Oslanjat ćemo se na intuiciju i nagonske pokrete, ali ćemo se baviti i pojedinostima, tjelesnim mehanizmima koji nam dopuštaju da istražimo granice i istodobno zaštitimo tijelo. Malo-pomalo, kroz specifičnu energiju i jasne slike, određeni kazališni naputci dat će značenje pokretima i pomoći nam da utjelovimo zadane zadatke, a ne samo naučimo i izvedemo korake."

O VODITELJICI: Laura vodi radionice suvremenog plesa diljem svijeta još od 2001. Deset godina (1999.-2008.) plesala je u Ultima Vez Wima Vandekeybusaa, a prije toga bila je članica španjolske plesne kompanije Lanònima Imperial i povezana s umjetničkim kolektivom General Elèctrica. Uz pedagoški rad stvara i izvodi vlastite predstave, koreografira predstave za druge kompanije i surađuje s brojnim umjetnicima.

www.lauraaris.com

NAČIN PRIJAVE:
- putem e-maila na adresu: petra@svetvincenatfestival.com.
- prilikom prijave u naslov maila napišite LAURA WORKSHOP, a u e-mailu pošaljite sljedeće podatke: IME i PREZIME, ADRESA, OIB, BROJ MOBITELA te navedite za koju ste opciju zainteresirani.
Nakon obavljene prijave kontaktirati ćemo vas e-mailom s detaljnim informacijama.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio