logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
09.06.2015.

Guy Nader: Falling & Rolling

Radionica na 16. Festivalu plesa i neverbalnog kazališta

O RADIONICI:
Radionica se temelji na fizički zahtjevnim vježbama na podu, spuštanju i podizanju sa njega. Koristit ćemo obrasce kretanja koji uključuju disanje, brzinu i oslobađanje energije kroz tijelo, kako bi se potaknuo odnos između središta i udova. Usredotočit ćemo se na strukturu kostiju kako bismo poboljšali tjelesnu percepciju i svijest istražujući osnovne zakone fizike: koheziju i ekspanziju, elemente tehnike niskog leta. Unutar tog raspona proučit ćemo razne načine kotrljanja u svim smjerovima, „padanje i kotrljanje“, glatko i brzo spuštanje i podizanje očuvanjem niskog, čvrstog središta. Radit ćemo uglavnom na podu i u niskom čučnju. Istražit ćemo razne mogućnosti kretanja i kreirati sekvence pokreta na svim razinama. Ujedno ćemo istražiti i usredotočiti se na razumijevanje anatomije lokomotornog sustava, jer njegovo nepoznavanje može rezultirati nepotrebnim gubitkom energije. Naučit ćemo koristiti težinu tijela, njegovu fleksibilnost i snagu, istražiti različite razine energije i osvijestiti svoje granice. Na ovoj radionici radit ćemo posebne vježbe kao pripremu za ovakvu vrstu fizički zahtjevnih pokreta.

O VODITELJU:
Guy Nader je libanonski koreograf, plesač i glumac s trenutnom adresom u Barceloni. Svoju karijeru u izvedbenim umjetnostima započeo je u kazalištu kao student glume i režije na libanonskom Sveučilištu u Beirutu. Od 2009. razvija vlastite radove te surađuje s španjolskom umjetnisom Mariom Campos. Njegov prvi solo, Where The Things Hide, nagrađen je prvom nagradom na Masdanza 2010, Kanarski otoci. Svoje radove predstavio je međunarodnoj sceni tijekom gostovanja u Libanonu, Španjolskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji te Južnoj Koreji. U svojoj dosadašnjoj karijeri surađivao je sa grupama i umjetnicima kao što su Maqamat Dance Theatre, Bebeto Cidra, Iliacan, Oreet Ashrey, Roser López Espinosa, Laida Azkona, Mickael Marso itd.
2012. dobitnik je DanceWEB stipendiju te sudjelovao na ImPulsTanz festivalu u Beču. Od 2012. je također pridruženi umjetnik u La Calderi te rezidencijalni umjetnik u Graner Creation Centre, Barcelona.

TRAJANJE: 4 dana x 3h -> 24.-27.7., 9:30-12:30h, Mediteranski plesni centar

KOTIZACIJA: 550,00 kn*
*u slučaju prijave na dvije radionice (+Arnulfo Pardo Ravagli, Improvizacija kroz tjelesnu osviještenost) ukupna cijena iznosi 800,00 kn

NAČIN PRIJAVE:
putem e-maila na adresu: petra@svetvincenatfestival.com.
Prilikom prijave pošaljite sljedeće podatke:
- IME i PREZIME, ADRESA, OIB, BROJ MOBITELA.
Nakon obavljene prijave kontaktirati ćemo vas e-mailom s detaljnim informacijama.

!!! POSEBNA PONUDA - vrijedi za prvih 10 prijavljenih:
Radionica I + II +smještaj za 5 noći* = 1.400,00 kn
*smještaj će biti organiziran u privatnom smještaju unutar 7km od središta Svetvinčenta

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio