logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Dođite u Savičentu
10.07.2012.

Dođite u Savičentu

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat će ove godine biti predstavljen u svom odličnom 13tom izdanju, bez obzira na teške financijske uvjete u kojima se nalazi.

Poštovana publiko,

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat će ove godine biti predstavljen u svom odličnom 13tom izdanju, bez obzira na teške financijske uvjete u kojima se nalazi.
Festival će trajati četiri umjesto pet dana, ali ćete imati priliku vidjeti 12 različitih predstava umjetnika iz Španjolske, Belgije, Portugala, Slovačke, Francuske, Austrije i Hrvatske.
Prikazivanje različitih žanrova u plesnoj umjetnosti i toga da je pojam suvremenog plesa vrlo širok i umjetnički uzbudljiv i danas je naš cilj.
U posljednjih 12 godina prikazali smo preko 185 radova 160 plesnih grupa iz cijeloga svijeta.
Trinaesta edicija festivala ponovno predstavlja izuzetno zanimljive i kvalitetne koreografe žanrovski različitih predstava suvremenog plesa, a izdvajamo poznatog španjolskog koreografa Daniela Abreua koji dolazi sa predstavom Animal, nadrealističnom predstavom koja istražuje nužnost i želju, ansambl Señor Serrano s vizualno snažnom predstavom Katastrophe koja kroz svijet gumenih medvjeda priča o ljudskom svijetu kataklizme, te belgijsku grupu Wazovol koja otvara Festival predstavom novog cirkusa De pied ferme.
Također ćemo predstaviti i hrvatske umjetnike, od kojih izdvajamo Matiju Ferlina i njegovu novu predstavu Sad sam lucky, koja je nastajala u Svetvinčentu u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa, te Katarinu Đurđević i Ivu Horvat/UPPU „PULS”, koje će premijerno izvesti predstavu Ustav republike koja je također dio festivalskog rezidencijalnog programa.
Svetvinčenat je prekrasan renesansni gradić, ali svojom specifičnošću traži pažljivi odabir programa jer se uglavnom radi o zahtjevnim site specific prostorima. Program pomno biram baš zato što imam zadatosti eksterijera u kojem se predstave izvode i koliko god renesansna arhitektura predstavama daje šarm, toliko je važno voditi računa o tehničkim i estetskim usklađenostima sa samim mjestom.
Uz bogat program koji će se održavati u Kaštelu Grimani i Art Centru, pozivamo vas da nam se i ove godine, već tradicionalno pridružite na besplatnom programu na renesansnom trgu.

Vidimo se u Svetvinčentu!

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio